GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
29 Mayıs 2019 Çarşamba 18:33

Altay'da kongre tartışması

Siyah-beyazlıların kongresi sona erdi ama gerginlik bitmedi. Özgür Ekmekçioğlu'nun üçüncü kez başkanlığa seçildiği genel kurulda üyelere mali durumla ilgili bilgi verilmediğini belirten eski başkanlardan Cihangir Marmara, "İnsanlar neyi ibra ettiğini bile bilmiyor. Ben konuştum kabahatli oldum. İnsanoğlu hep övgü istiyor. Eleştiri gelince tepki oluşuyor" dedi 

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Altay'da eski başkanlardan Cihangir Marmara, Özgür Ekmekçioğlu'nun üst üste üçüncü kez başkanlığa seçildiği kongre ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Genel kurulda kulübün mali durumu ile ilgili hiçbir rapor sunulmadığını belirten Marmara, "Dernekler Kanunu gereği mali bilanço, kar zarar durumu üyelerin onayına sunulur. Kulübün 60-70 milyon TL civarında borcu olduğu söylentileri dolaşıyor. İnsanlar genel kurulda neyi ibra ettiğini bilmeden el kaldırdı. Ben mali durum ile ilgili bilgi istedim. Ancak insanlar hep övgü istiyor. Eleştiri duymaya katlanamıyorlar, hemen tepkiler oluşuyor. Benim bunları konuşmam kabahat oldu" diye konuştu.
ŞİRKET GİBİ YÖNETİLİYOR
Kongrede söz alıp kendi dönemindeki mali durumu açıkladığında oluşan tepkilere anlam veremediğini dile getiren Marmara, "Gelen sorular üzerine kendi dönemimizdeki rakamları çıkardım. Biz kulübü Özgür Ekmekçioğlu'na 19 milyon 623 bin TL borçla bıraktık. Ancak şu anki borcu ve durumu bilmiyoruz. Hatta kongre ile ilgili gündemi bile toplantı salonunda öğrendik" dedi. Kulübün şirket gibi yönetildiğini söyleyen Cihangir Marmara, "Biz alt liglerde 3.5-4 milyon TL bütçe ile sezonu tamamladık. Lig yükseldikçe rakamlar da inanılmaz boyutlara ulaşabiliyor. 35-40 oyuncu alacaklı duruma geldiğinde kulübün önünde oluşabilecek borç dağı altından kalkılamaz hale gelebilir" dedi. 
ANJİYO OLDUM, 'ROL YAPIYOR' DEDİLER
Paranın bir kişi üzerinden bu denli kullanılması ve kulübün şirket gibi yönetilmesinin ileride bazı sorunlar doğurabileceğini ifade eden Marmara, "Bir Altaylı olarak sadece kulübün mali durumunu görmek istedim. Bu kadar gerginlik olması şaşırtıcı. Torbalı'daki altyapı tesisleri arazisinin iptaline kadar her şeyi bizim üzerimize yıktılar. Oysaki o dönemde biz görevde değildik. Ben anjiyo oldum, sağlık sebebiyle başkanlıktan ayrılmak zorunda kaldım. Hasta olmadığımı, rol yaptığımı bile söyleyenler oldu" yorumunda bulundu. 
HERKES NİYE ŞOV YAPIYOR?
İzmir ekibinin dün gerçekleştirilen kongresinde Marmara'nın kürsüde kendi dönemine rakamları açıklaması üzerine Başkan Özgür Ekmekçiğlu, "Herkes niye şov yapıyor anlamıyorum" sözleriyle tepki göstermişti. Daha sonra kongre salonunda bazı üyeler arasında yumruklaşmaya varan kavgalar yaşanmıştı.