GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
29 Mayıs 2019 Çarşamba 14:59

Menemenspor'a kayyum talebi

Menemen'de tam da 'sular duruluyor' derken flaş bir gelişme yaşandı. Menemen Belediyespor'un adının değiştirilerek Tahir Şahin'in kurucusu olduğu şirkete devredilmesi gündemiyle yapılan 25 Mayıs'taki kongrenin iptali ve kayyum atanması istemiyle dava açıldı. Şahin ile yönetiminin meşru olmadığını söyleyen kulübün kurucu üyesi Fikret Uzun, "Dernekler Kanunu'na uygun bir kongre yapılmadı. Faaliyet raporları, gelir gider bilançoları üyelerin onayına sunulmadı. Bu kongrenin hükmü yoktur" dedi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Menemen Belediyespor'un isminin değiştirilerek Tahir Şahin'in kurucusu olduğu şirkete devredilmesi gündemiyle 25 Mayıs'ta gerçekleştirilen kongrenin iptali için dava açıldı. 
Kulübün kurucu üyelerinden Fikret Uzun, genel kurulun usulüne uygun yapılmadığı gerekçesiyle Menemen Asliye Hukuk Mahkemesi'ne "Kongrenin iptali ve kulübe kayyum atanması" istemiyle başvurdu. Mahkeme eğer Uzun'un şikayetini haklı bulursa, geçen hafta sonu Tahir Şahin'in başkanlığına getirildiği ve ismi Menemenspor A.Ş. olarak değiştirilen kulübe kayyum atayabilecek. Mahkemeye yapılan bu şok başvuru ile ilgili SONKALE'ye konuşan Uzun, Şahin yönetiminin meşru olmadığını belirterek, "Dernekler Kanunu'na göre seçimden önce faaliyet raporu üyelere sunulur. Gelir gider bilançoları aktarılır ve oylamaya sunulur. Bu önceki yönetimin aklandığı anlamına gelir. Son kongrede bunların hiçbiri yapılmadı. Bunlar kongrenin usulsüz yapıldığının belgeleridir" dedi.
AKRABALARI OY KULLANDI 
Hazirun listesinin kongreden 15 gün önce ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Uzun, "Biz bu listeyi kongreden 1 gün önce akşama doğru mahkeme kararı ile alabildik. 17 Nisan 2019'da mahkemenin idari tedbir kararına rağmen 132 yeni üyenin hazirun listesinde olduğunu gördük. Kulüp tüzüğüne göre yönetim üye alır ancak kabul edilmesi veya çıkarılması genel kurulun takdirine sunulur. Benimle birlikte 85 kişi ihraç edildi. Daha sonra yönetim kurulu kararıyla yetersiz suç unsuru olduğu gerekçesiyle üyeliğe geri alındık. Fakat buradaki 5 arkadaşımızı da hazirun listesine eklemediler. Üyeleri kendilerine oy verecek, vermeyecek olanlar diye ayırıp hazirun listesine eklediler. Genel kurula katılan 346 üyenin 199'u Urla, Altındağ ve Çamdibi gibi yerlerden getirildi. Bunlar Şahin'in hısım akrabalarından oluşan kişilerdi" diye konuştu.
"FAŞİST BİR UYGULAMA VARDI"
Kongrede adaylıktan çekilmesinin nedenini de anlatan Fikret Uzun, "Biz oraya haklılık gerekçelerimizi ifade etmek, yanlışları gözlemlemek için gittik. Orada bir tiyatro oynanıyordu. Faşist bir uygulama söz konusuydu. Divanın 147 üyeyle kurulması gerektiğini söyleme şansı bile bulamadık. Tahir Şahin orada üye ve aday sıfatıyla uzunca konuşurken bana 3 dakika süre verildi. Benim 100 kat daha fazla konuşma hakkım var. Onursal başkanlık genel kurul kararı ile olur. Bir iki yöneticinin demesiyle onursal başkanlık olmaz. Zaten onursal başkanın hükmetme yetkisi de yoktur" yorumunu yaptı. Uzun, "Bu kongrenin kanunen izahı yoktur. Usulsüzlük vardır ve kayyum atanması gerekir. Kayyum istemiyle davayı açtık. Dernekler Masası'na da aynı istekle başvuru yapacağız" ifadelerini kullandı.