GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Temmuz 2023 Perşembe 11:36

Aliağa OSB'den otel hamlesi!

Aliağa OSB Müdürlüğü, sanayi bölgesinde kaba inşaatı tamamlanan dükkan ve ofis faaliyetleri için kullanılması planlanan tesisi otele dönüştürmek için bakanlığa başvurdu. Onay verilmesi durumunda yapı, 75 oda ve 150 yatak kapasiteli otel olarak hizmet verecek. 

SONKALEİZMİR - Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi müdürlüğü, bölgede kaba inşaatı tamamlanan tesisi otele dönüştürmek için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurdu. 

Ticari dükkan ve ofis faaliyetlerinde kullanılması amacıyla planlanan yapı 85 bağımsız dükkan ve ofis için ruhsat almıştı. Bakanlığa yapılan başvuruda değişen koşullar ve talepler doğrultusunda yapının 75 odalı otele dönüştürüleceği belirtildi. 

Projenin onaylanması durumunda mevcut yapı 75 oda ve 150 yatak kapasiteli 4 yıldızlı otele dönüştürülecek. Otel binasının zemin katında 9 adet dükkan, çatı katında 20'şer kişilik 4 toplantı odası, 90 kişilik restoran, 15 kişilik VIP toplantı odası, 2 hamam, masaj odası ve SPA merkezi de yer alacak. 

Bakanlık, 87 milyon 991 bin 400 TL'lik proje ile ilgili ÇED sürecinin başladığını duyurdu.