GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Mart 2023 Pazar 19:41

Ali Babacan'dan Bakan Nebati'ye 'heterodoks' göndermesi!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir İktisat Kongresi'nde yaptığı konuşmada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye atıfta bulunarak "Söz konusu iktisat olunca değişik kelimeler havada uçuşuyor. Epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım... Ben daha sade bir dil kullanacağım" dedi. 

Babacan sözlerini söyle sürdürdü:

''Ne kadar adalet, liyakat o kadar ekonomi. Dünya bugün çok keskin bir ayrıma gidiyor. Otokratlarla demokrasi mücadelecileri dünyada karşı karşıya. Bunu pek çok coğrafyada görüyoruz. Ülkemizde de otokrat yönetime karşı haysiyet mücadelesi var. Hukuk devletinin ayaklar altına alındığı bir yönetime karşı geniş mahallelerin ortak mücadelesi var. O mücadele bu salonda, Millet İttifakı çatısı altında yürüyor. Bu ülkede anayasaya, yasalara bir kağıt parçası muamelesi yapıldığında gelişmişlikten bahsedilemez, refahtan bahsedilemez.  

"ORTA DİREK ÇÖKMÜŞ"
Sorunların çözümü hukuk, adalet, eşitlik, insan haklarından, güçlü demokrasiden geçiyor. Gün aşırı ülkeye korku pompalayan bu yönetim ülkemizi beka sorunlarının ortasına düşürmüştür. Otokratik bir yönetimde toplumun topyekun zenginleşmesinden söz edilemez, bir grup zenginleşir, fırsat eşitliğinden bahsedilemez. Adalet aynı zamanda sosyal adalet, fırsat eşitliğidir. Adalet geniş bir kavramdır. Türkiye'de orta direk çökmüş.  Biz partimizi kurduğumuzda 22 alanda bir hükümetin neler yapması gerektiğiyle ilgili binlerce sayfalık çalışma yaptık, hepsinin bütçesinin hazırladık. Hemen ardından da 6 parti bir araya gelerek Cumhuriyet tarihinde yapılmamış bir işi başardık, ortak mutabakat metnini ortaya çıkardık ve imzaladık. 6 imza ile 2 bin 300 maddelik eylem planının her kelimesinde mutabık kaldık. Bu maddelerin yüzde 60'ını gerçekleştirelim Türkiye uçar. Hazine var burada... Biz bu ülkeyi yönetmeye hazırız. Çok önemli bir eşikteyiz. 

"EN ÖNEMLİ PÜF NOKTA ÖZGÜTRLÜKLER"
Bütün bu çalışmalarda en önemli püf nokta, özgürlükler. Bence özgürlüklerden başlamalıyız. İfade özgürlüğü, basın özgürlüğü... Bu o kadar hızlı olacak, ilk 90 dakika. Sayın Cumhurbaşkanımız yemin töreninden sonra; herhalde bir konuşma olur diye düşünüyorum, 3 cümle önereceğim; ey basın mensupları derin bir nefes alın, artık özgürsünüz ya... Yargının bağımsızlığı mı, dönüp hakim ve savcılarımıza; artık rahat olun, vicdanınızın sesini dinleyin ve kararlarınızı alın. Yargının bağımsızken nasıl çalışacağını tarafsız olacağını yargı reformu ile sağlayacağız. 

 

"ENKAZI BİRLİKTE KALDIRACAĞIZ"
Endişeye mahal yok. Biz millet olarak 1921'de Kurtuluş Savaşını meclisin üstünlüğü ile taçlandırmış bir milletiz. 1923'te Cumhuriyeti biz kurduk, 1950'de demokrasi adımını biz attık. Darbelerle bu milletin iradesine gasp edenleri tarihin tozlu sayfalarına gömdük, yine yapacağız. Tüm krizleri en hızlı çözecek takım burada, hazırız. gençlerimizin kaçmak değil yaşamak istediği bir Türkiye'yi hedefliyoruz, bu enkazı hep birlikte kaldıracağız.