GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Haziran 2024 Cuma 13:38

AK Partili Saygılı'dan Büyükşehir'e Tel Aviv çağrısı... 'Bu ayıba son verin'

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş yıllarda İsrail'in başkenti Tel Aviv ile kardeş şehir protokolü yaptığını söyleyerek, "Bu onulmaz ayıbı üzerinizde tarihi bir utanç olarak taşımaya son veriniz" dedi. 

SONKALEİZMİR-AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, partisinin İl Başkanlığı'nda gündeme dair açıklamalar yaptı. Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişte İsrail'in başkenti Tel Aviv ile yapılmış kardeş şehir anlaşması olduğunu söyleyerek çağrı yaptı. Saygılı şunları kaydetti:

"Saygılı, İzmir'in ve Türkiye'nin Filistin halkının yanında olduğunu vurgulayıp, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda Tel-Aviv ile birbirini kardeş şehir ilan etmiş olması yeniden ele alınmalı ve bu kâğıt üzerinde anlam ifade eden safsataya acilen son verilmelidir. İzmir, masum sivilleri ve günahsız yavruları katleden bir devletin ya da şehrin kardeşi olamaz, olmamalıdır. Bundan dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yönetici erke kamuoyu önünde çağrımı yapmak istiyorum; “Bu onulmaz ayıbı üzerinizde tarihi bir utanç olarak taşımaya son veriniz!. Bir avuç katliamcı Siyonist sizin kardeşiniz ise de bunu yüreklice kabul edip bu gerçeği İzmir ve İzmirliyle paylaşınız. Yok eğer safınız masum, mazlum ve mağdur Gazze halkıysa bunu da çekinmeden yüreklice ifade ediniz" dedi.

 

AK Partili Saygılı: "Kooperatif çeteleriyle karanlık işler yapıldı"