GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
31 Mayıs 2019 Cuma 11:23

35 yıllık esaret bitti

Uzun yıllar günde 3 paket sigara içen İsmail Oral Ünerdoğan, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu İzmir’in tedavisi ile bağımlığından kurtuldu. Ünerdoğan, “Ben sigarayı içmiyor, yiyordum. Ben bıraktıysam, herkes sigarayı bırakabilir” diyerek, doğru tedavinin önemine işaret etti.

İsmail Oral Ünerdoğan, İzmir Özel Can Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu İzmir’in sigara bırakma tedavisi sayesinde, 35 yıllık bağımlılığından kurtuldu. Ünerdoğan, sigarayı bırakmak için daha önce de bir çok yöntem denediğini ancak başarılı olamadığını dile getirerek, sigara bırakma sürecini şöyle anlattı; "Ben sigarayı içmiyor, adeta yiyordum. Günde 5 paket sigara içtiğim günlerim oluyordu. Sigarayı bırakmayı çok denedim. Hatta bazı takviye ilaçlar da kullandım ama olmadı. En sonunda Dr. Arzu İzmir ile tanıştım. Ona inandım ve bana önerdiği her şeyi uygulamaya çalıştım. Sonunda başardım.Önemli olan doktora inanmak ve onun gösterdiği yoldan ilerlemek. Dr.Arzu İzmir hayatımı kurtardı. Herkes doğru tedavi ile sigarayı bir gün bırakabilir”
4 SİGARADAN BİRİNİ YANINIZDAKİ İÇİYOR
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu İzmir ise Ünerdoğan’ın kendisine geldiğinde nefes almada sorunları olduğunu, kısa mesafe bile yürüyemediğini belirtTİ. Dr. Arzu İzmir, sigara bırakma polikliniklerinde birçok hastanın destek tedavi ile sigarayı bırakabildiğine işaret ederek, “Sigarayı içerken sadece siz değil, yanınızdakiler de sağlığını kaybediyor. Pasif içicilik sonucu dünyada 1 milyar, Türkiye’de 21 milyon çocuk tütün dumanına maruz kalıyor. İçtiğiniz 4 sigaradan 1’ini yanınızda kim varsa o içmiş sayılıyor. Dolayısıyla sigara içenler, sadece kendilerinin değil en yakınlarının, sevdiklerinin, çocuklarının da hayatını tehlikeye atıyor. Bugün sizin için bir milat olabilir. Dünya Sağlık Örgütü’nün tarafından etkinlik günü olarak belirlenen ’31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü” ile bir günlüğüne de olsa sigara bırakmayı deneyimleyebilir ve bunun sanıldığı kadar imkansız olmadığını görebilirsiniz” diye konuştu. 66 yaşındaki Ünerdoğan yıllardır yapamadığı uzun mesafe yürüyüşlerini artık yapabildiğini belirterek, “35 yıllık esaretim bitti. Çok mutluyum. Ben bunu başardıysam, herkes başarabilir” dedi.