GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ocak 2022 Pazartesi 16:25

CHP'li Yücel'den Şükürer tepkisi

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer'in bir röportajında yer alan muhacirlere yönelik söylemlerine tepki gösterdi. Yücel, "Tüm yaşadıkları acı dolu zorlu yıllara ve yolculuklara rağmen, bu topraklara asla ihanet içinde olmamıştır" dedi.

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in açıklaması şöyle:

"Mübadele yıllarında anavatanlarına dönmeye zorlanan insanlarımız, Kök saldıkları topraklarda, Türk ve Müslüman oldukları için tarifsiz acılar çekmiş, o acılara rağmen kurtuluş mücadelesinden geri adım atmamış, tüm yaşadıkları acı dolu zorlu yıllara ve yolculuklara rağmen, bu topraklara asla ihanet içinde olmamıştır.

Onlar her zaman, Cumhuriyet, Atatürk ve Ay yıldızlı bayraktan yana olmuştur. O zorlu mübadele yıllarının cesur insanları ve onların onurlu mirasını bugünlere taşıyan torunları, bizlerin gururu ve mücadelemizin öncüsüdür.

Ayrıca İzmir, Anadolu’nun neresinden gelirse gelsin tüm insanlarımıza kucak açmış, hoşgörüsü ile kültürlerin harmanlandığı, kardeşçe ve huzur içinde yaşanılan bir yuva olmuştur. Bu kardeşliğimize zarar verecek hiçbir sözü ve eylemi kabul etmemiz mümkün değildir."