GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ocak 2022 Pazartesi 13:04

AK Partili Sürekli'den Şükürer tepkisi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer'in bir röportajında yer alan muhacirlere yönelik söylemleri üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirdi.  Sürekli, "En doğru ve en hakettiği karşılığı İzmirliler verecektir. Soyer ‘in danıştığı akıl buysa; demokrasi anlayışı, İzmir sevgisi de tartışma götürmeyecek biçimde yerlerde demektir" dedi.  

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer hakkındaki açıklaması şöyle: 

"CHP'li Soyer'in, İzmir'in ekonomi ve kalkınmasını emanet ettiği akıl hocası Sıtkı Şükürer, aşağılayıcı yaklaşımı ve diliyle Karşıyaka'lı hemşerilerimizden başlamış, Balkan Göçmenleri’nden devam ederek ağır hakaretler savurmuştur. Bu, eleştiri değil; külliyen horlamaktır! İzmir'i İzmir yapan; şehrin aydınlık yüzü mübadilleri, Karşıyakalı'ları ve dâhi Anadolu'nun dört yanından gelmiş insanımızı bu şehrin ‘zararlısı’ ilan eden bu seçkinci zata söylenebilecek çok şey var! Ancak; en doğru ve en hakettiği karşılığı İzmirli’ler verecektir. Soyer ‘in danıştığı akıl buysa; demokrasi anlayışı, İzmir sevgisi de tartışma götürmeyecek biçimde yerlerde demektir.  Şahsın İzmirli’leri aşağılayan sözlerini şiddetle kınıyor; mensubu olduğu kurumlar ve  CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nce derhal değerlendirilmesini bekliyoruz."