GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ekim 2021 Cuma 22:22

CHP Konak'tan dikkat çeken eylem... KEMERALTI GİRİŞİNE MUHTARLIK MASASI KURDULAR!

CHP Konak İlçe Başkanlığı, muhtarların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Kemeraltı girişinde bir basın açıklaması yaptı. Meydana temsili muhtarlık masası kurup kısa bir skeçle muhtarların sorunlarını anlatan CHP'liler, yurttaşlardan alkış aldı. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise "Muhtarlarımız için temel bir muhtarlık kanunu çıkaracağız. Muhtarlarımız kendi kanununa bakarak, görevlerini, yetkilerini ve sorumluluklarını orada görecek” dedi.

İzmir'de aktif bir siyaset ortaya koyan CHP Konak İlçe Başkanlığı, bu kez de muhtarların sorunlarına dikkat çekmek için Kemeraltı girişinde buluştu. Meydanda, muhtarların sorunlarına dikkat çeken kısa bir skeç sahneleyen CHP'liler yurttaşlardan da alkış aldı. Temsili de bir muhtarlık masası kuran CHP'lilere bazı mahalle muhtarları da destek verdi.

Burada bir konuşma yapan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Millet İttifakı iktidarında muhtarların sorunlarının çözümüne yönelik bir kanun çıkaracaklarını söyledi.

Gruşçu, “Muhtarlarımız için temel bir muhtarlık kanunu çıkaracağız. Muhtarlarımız kendi kanununa bakarak, görevlerini, yetkilerini ve sorumluluklarını orada görecek” dedi.

ŞAHSIM HÜKÜMETİNİN KREDİSİ BİTTİ

Birçok muhtarın imece usulü ile yardım toplayıp dar gelirli yurttaşlara ulaştırdığını aktaran Gruşçu, “Bu durum şahsım hükümetinin vatandaşımızı ne kadar çaresiz durumda bıraktığının göstergesidir. Maalesef muhtarlıklarımızın bu yardımlarla tek başına mücadele etmesi mümkün değil. Yaşanan ekonomik sıkıntılar dolayısıyla intihar eden onlarca gencin, işsizin, emeklinin, işçinin ve emekçinin bizi bekleyen bu zor karakış günlerinde hiçbir yardım talebine karşılık vermeyen şahsım hükümeti milletin gözünde kredisini çoktan tüketmiş, uzatmaları oynamaya başlamıştır” dedi.