GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Temmuz 2022 Pazartesi 23:30

Yine Çeşme, yine yangın kabusu...

Çeşme Ildır'da dün saat 22.40 sıralarında otluk alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılınca alevlerin tehdit ettiği 20 evde oturanlar tedbir amacıyla tahliye edildi. Ekiplerin yoğun çabasıyla 3 saatte kontrol altına alındı.

SONKALEİZMİR- Tatil cenneti Çeşme'de 14 Temmuz'da yüzlerce dönüm alanı kül eden yangının ardından 4 gün sonra yine alevler yükseldi. Bugün akşam saat 22.45 sıralarında Çeşme'nin Ildırı Mahallesi'ndeki otluk alanda başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

CHP İzmir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan da yangını, "Çeşme'de can yakan görüntüler. Ildır'da felaket büyümeden söndürülmesi tek temennimiz" notuyla duyurdu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ

KONTROL ALTINA  ALINDI!

Yangın ekiplerin yaklaşık 3 saatlik müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. 

BAŞKAN ORAN: 20-30 HEKTAR ALAN HASAR GÖRDÜ 
Yangının ilk çıktığı andan itibaren bölgede çalışmaları takip eden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran,  büyük bir yangın atlattıklarını ve çıkış nedeninin mutlaka araştırılacağını ifade ederek şöyle konuştu;
“Ildır’da gerçekten çok büyük bir yangın atlattık. AFAD’ın tam da bugün fırtına uyarısı vermesinin ardından böyle bir yangın çıkması, muhakkak araştırılacaktır. Ildır Kızılkent, 12 iyon kentinden birisi. Yangını hep beraber söndürdük. Ekiplerin desteği ile kontrol altına aldık. Yangın yaklaşık 3 saat içerisinde kontrol altına alındı. Ciddi miktarda delice zeytin ve zeytin ağacımız yandı. Yangın nedeniyle yaklaşık 15-20 evi tedbir amaçlı boşalttık. Yangını evlere de sirayet etmeden kontrol altına aldık. Evlere dönüş izni az önce verdik. Yarın sabah daha net olur ama şimdilik 20-30 hektar alanın hasar gördüğünü söyleyebiliriz."