GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Nisan 2022 Salı 16:08

Yeşildere'ye akaryakıt istasyonu!

İzmir'in Konak İlçesi'nde, Merkez Komutanlığı sınırları içerisindeki araziye Mehmetçik Vakfı tarafından işletilecek akaryakıt istasyonu yapılacak. İstasyonun yapılması planlanan alan ile ilgili imar planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. 

Konak, 2. Aziziye Mahallesi 3156 ada, 17 ile 33 parselde bulunan ve Merkez Komutanlığı sınırları içerisinde yer alan bölgeye Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın işleteceği akaryakıt istasyonu yapılacak.

Arazinin 7 bin metrekarelik kısmını kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği teklifi 3194 sayılı İmar Kanunu ve 1 No.lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili hükümlerince  onaylandı. Söz konusu planlar bugün itibarı ile askıya çıkarıldı. 


Mülkiyeti Hazinede olan arazi, ön izin ve üst irtifak hakkı sözleşmeleri ile akaryakıt ve LPG istasyonu yapılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na tahsis edildi. Arazinin Yeşildere Caddesi üzerindeki 7 bin metrekarelik bölümü akaryakıt istasyonu olarak kullanılacak. Akaryakıt istasyonu için 0,60 emsal ve 2 katlı yapılaşma hakkı tanınıyor.