GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
1 Ağustos 2019 Perşembe 15:09

Yepyeni Kaf-Kaf

Ufuk Sarıca'yı takımın başına getirerek taraftarı havaya sokan Pınar Karşıyaka yeni sezona yepyeni bir kadroyla giriyor. 12 oyuncuyla yolları ayırıp 9 takviye yapan yeşil-kırmızılılarda Başkan Turgay Büyükkarcı, “Taraftara iyi basketbol seyrettirecek, son ana kadar mücadeleyi bırakmayacak bir takım geliyor” dedi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Pınar Karşıyaka, Tahincioğlu Basketbol Süper Lig'inde yeni sezona bambaşka bir kadro ile girecek. Geçen sezon 11. basamakta tamamladığı ligde son üç yıldır Play-Off'a kalma başarısı gösteremeyen yeşil-kırmızılılar kadroda büyük değişime giderken 12 oyuncu ile yollarını ayırıp şimdiye kadar 9 transfer yaptı. Kaf-Kaf, geçen sezonki kadrodan Marei, Berk Uğurlu, Birkan Batuk, Chris Evans, Egemen Güven, Erdi Gülaslan, Erving Walker, İlkan Karaman, Sek Henry ve Tayfun Erülkü ile yollarını ayırdı. Gailius ile Chatman ise sezon içerisinde takımdan ayrılmıştı.

ALTYAPIDA DA ATILIM VAR

Ufuk Sarıca'nın imzasının ardından transfere hızlı giren İzmir temsilcisi, şutör guard Brondon Triche, uzun forvet Amath M'Baye, pivot Jordan Morgan, guard Yunus Emre Sonsırma, uzun forvet Metecan Birsen, kısa forvet Tony Crocker, guard Tony Taylor, guard Onuralp Bitim ve son olarak Türk Telekom'dan 30 yaşındaki uzun forvet Nusret Yıldırım'ı renklerine bağladı. Gençlerden Arca Tülüoğlu, Alp Karahan, Çağatay Özkan, ve Berke Aygündüz da takımda kalan isimler oldu. Başkan Turgay Büyükkarcı, Başantrenör Ufuk Sarıca ile uzun süreli bir proje üzerinde plan yaptıklarını belirterek, “Planlarımız sadece A Takımı değil altyapıyı da kapsıyor. A Milli Basketbol Takımımız'ın da başantrenörü olan Ufuk hocadan daha iyi yerli oyuncuların durumunu bilen bir kişi yoktur. Onun da etkisiyle hem A Takım hem de altyapıda önemli atılım yapacağız” dedi.

BÜTÇENİN ALTINDA BİR TAKIM

En önemli amaçlarının taraftara güzel basketbol seyrettirmek olduğunu ifade eden Büyükkarcı, “Hayalimiz, son topa kadar mücadeleyi bırakmayan bir takım oluşturmak. Zaten bu merkezde bir takım kuruldu. Ancak takımdaki taşların yerine oturması için biraz zaman lazım. Yavaş yavaş istikrarı yakalayan, güzel ve zevkli basketbol oynayan bir yapı ortaya çıkacak. Takımı kurarken mali disiplinden de taviz vermedik. Hedeflediğimiz bütçenin altında bir takım kurduk. Uzun pazarlıklar yaptık. Bütçenin içerisinde kalabilmek için ince eleyip sık dokuduk. Sporcular da buna özen gösterdi” yorumunu yaptı.