GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Ağustos 2024 Pazar 01:05

Yangın kabusu: Bu kez Urla!

İzmir'in Urla ilçesinde makilik ve ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. Yangın nedeniyle bir site tahliye edildi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan bölgeye acil hava desteği gerektiğini belirtti. Bakan ve belediye başkanları bir süre bölgede mahsur kaldı.

Balıklıova Mahallesi'nde İltur Sitesi yakınlarındaki makilik ve ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.


Site sakinlerinin haber vermesi üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler sevk edildi.

Alevlerin siteye yaklaşması üzerine jandarma ve AFAD ekipleri tedbiren sitenin tahliyesini başlattı.

Yangının çıktığı bölge Urla, Karaburun ve Çeşme ilçelerinin kesişim noktasında bulunuyor. 

MURAT BAKAN'DAN HAVA DESTEĞİ ÇAĞRISI!

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da yangın bölgesine gitti. 

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Murat Bakan, acil hava desteği beklediklerini belirterek ''Urla sınırları içinde, Karaburun ve Çeşme’ye sınır noktadayız. Yangın rüzgar sebebiyle çok hızlı yayılıyor. İtfaiyeler çalışıyor ancak yeterli gelmiyor. İltur Sitesi'ndeki evler yanmadan yangını durdurmaya çalışıyoruz. Sitedeki bir ev yandı. Tüm vatandaşları tahliye ettik. Biz de aracımızı verdiğimiz için bir süre mahsur kaldık. Acil hava desteği istiyoruz. Gece şartlarında uçabilen hava aracının buraya gelmesi lazım.'' dedi. 

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ!

VALİ ELBAN'DAN AÇIKLAMA!

İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarında makilik alanda çıkan yangın nedeniyle bölgedeki bir sitenin tahliye edildiğini söyledi.

Bölgede devam eden söndürme çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi alan Elban, AA muhabirine, yangına bölgedeki kopan bir elektrik hattından çıkan kıvılcımların neden olduğunu bildirdi.

Bölgenin ağırlıklı makilik alan olduğunu belirten Elban, "Yangın, havanın çok sıcak ve kurak olması artı şiddetli rüzgar neticesiyle çok hızlı yayılım gösterdi." dedi.

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, jandarma, polis ve diğer kurum ekiplerinin müdahale etmek için sahada olduğunu anlatan Elban, şöyle devam etti:

"Ekipler hızlı müdahale etmesine rağmen belli oranda yangın maalesef yayıldı. Bölgede 440 konuttan oluşan bir yazlık site var, bu site dışında herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmiyor. Bu siteye de ulaşmaması ve can, mal kaybı olmaması için tüm ekiplerimiz yoğun bir şekilde oraya yangının ulaşmaması için çalışıyor. Vatandaşlarımızın da bir riske girmeden oradan ayrılması için uyarıya bulunduğumuzda, vatandaşlarımın büyük çoğunluğu uyarımızı dikkate alarak evlerini terk ettiler. Fakat 34 vatandaşımız son ana kadar ayrılmama konusunda direnç gösterince onları da kara yoluyla risk oluşturduğu için sahil güvenlik ekiplerimizin teknesiyle deniz yoluyla tahliye ettik."

Elban, yangının hem site hem de bölgedeki yerleşim yerleri açısından bir risk oluşturmadığını söyledi.