GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Ocak 2023 Pazar 15:06

Vinç faciasında ölen son işçinin cenazesi de memleketine gönderildi

İzmir'in Bornova ilçesindeki otel inşaatında devrilen vinçten kopan parçaların şantiyedeki konteynerlerin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 işçiden biri olan Fesih Çiftçi'nin cenazesi de memleketi Iğdır'a gönderildi.

Kamil Tunca Caddesi'ndeki bir otel inşaatında, önceki gün saat 17.30 sıralarında kule vinç, yükseltme çalışmaları sırasında devrildi. Vinçten arka ağırlığı işçi yatakhanesi olan konteynerlerin üzerine düştü. İşçilerden Yıldırım Sarı (38), Fesih Çiftçi, Baykal Gündüz, Ali Şükrü Duru (42), Ümit Kara (39) ve Aslan Akkaya (38) hayatını kaybetti. İhbarla bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, çeşitli hastanelere kaldırıldı. 6 işçinin cansız bedeni ise İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

İşçilerin cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim alındı. Aslan Akkaya ile Ali Şükrü Duru'nun cenazeleri İstanbul'a, Baykal Gündüz'ün cenazesi Ankara'ya, Yıldırım Sarı'nın cenazesi Bitlis'e, Ümit Kara'nın ise Çorum'a gönderildi. Fesih Çiftçi'nin cenazesi bugün defin işlemleri için memleketi Iğdır'a uğurlandı.