GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Aralık 2022 Cuma 18:45

Vinç devrildi: Çok sayıda ölü var!

İzmir’in Bornova ilçesinde bir otel inşaatındaki kule vincin bir kısmı devrildi. Kazada 4 kişi yaşamını yitirdi. Enkaz altında kaldığı belirtilen 2 işçiyi arama çalışmaları sürüyor, 1 işçi de yaralı.

Kamil Tunca Caddesi'nde yapımı süren yaklaşık 25 katlı bir inşaatta kurulu vinç yıkıldı. Vinç operatörü olay yerinde hayatını kaybederken vinç parçaları işçilerin kaldığı konteynerin üzerine düştü.

KÖŞGER: 4 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’de devrilen kule vinç kazasına ilişkin olay yerinde şu açıklamayı yaptı:

"Bugün maalesef arkamızda yükselen inşaatta saat 17.35'te, vinç yükseltme çalışmaları sırasında elim bir kaza yaşandı. Kazada 2'si vinç operatörü, 2'si de inşaat işçisi olmak üzere 4 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Vincin arka ağırlığının düştüğü işçi yatakhanesi olan konteynerde arama- kurtarma çalışmaları sürüyor. Kayıp olduğu düşünülen 2 işçi aranıyor. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Olay yerine ilave bir vinç getirildi. Enkaz da kaldırılmaya çalışılıyor. Umarım bundan sonra can kaybımız artmaz. İnşallah bu arkadaşlarımıza sağ salim ulaşırız. İzmir'e geçmiş olsun. Vefat eden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Bunun yanında kimin ihmali varsa adli soruşturmada belirlenecek. Her kimin kabahati varsa sonuna kadar gidilecek. Ülkemiz bir hukuk devleti, kimin bu konuda ihmali ve sorumluluğu varsa adli süreç işletilecek gerekli cezayı gerekli cezayı alacak kimsenin şüphesi olmasın bina yapı denetim firması ve belediyenin kontrolü altında hepsi değerlendirilecek."

BAŞKAN İDUĞ'DAN AÇIKLAMA!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''İlçemizde yapılmakta olan bir otelin inşaat çalışması sırasında kule vincin bir kısmı devrilmiş ve maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olayı yakından takip ediyoruz.''