GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Aralık 2022 Cuma 23:08

Vali Köşger, vinç faciasıyla ilgili inşaat firmasının adını bile anmadan belediyeyi işaret etti... Başkan İduğ: Belediyeyle ilişkisiz bir konu!

Bornova'da 4 kişinin hayatını kaybettiği vinç faciasının ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in açıklamaları kafa karıştırdı. Kimin suçu ve ihmali varsa adli sürecin işletileceğini söyleyen Köşger, "Yapı denetim firması ve belediyenin kontrolü altında. O süreçler değerlendirilecek" diyerek, ruhsat sürecini 2018 yılında tamamlayan Bornova Belediyesi'ni işaret etti. Başkan Mustafa İduğ ise "Belediye ile ilişkisiz bir konu" dedi.

SONKALEİZMİR-Bornova Kamil Tunca Caddesi'nde bugün saat 17.30 sıralarında bir otel inşaatında vinç devrilmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında kaldığı belirtilen 3 işçiyi arama çalışmaları sürerken, olay yerine giderek incelemelerde bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

KÖŞGER: "HAK ETTİKLERİ CEZALARI ALACAKLAR"

Facianın yaşandığı inşaatın sahibi, Evak İnşaat ve Emiroğlu Group ortaklığı ile kurulan Viven İnşaat'ın adını anmayan Köşger, ruhsat sürecini 2018 yılında tamamlamış Bornova Belediyesi'ne işaret etti. Köşger, "Adli süreç başladı. Savcımız sahada işlemleri yapıyor. Her türlü kanuni, adli süreç yürütülecek. Her kimin kabahati varsa sonuna kadar gidilecek. Ülkemiz hukuk devleti. Kimin suçu varsa, ihmali varsa sonuna kadar adli süreçler işletilecek. Hak ettikleri cezaları alacaklar. Yapı denetim firması ve belediyenin kontrolü altında. O süreçler değerlendirilecek" diye konuştu.

"BELEDİYE İLE İLİŞKİSİZ BİR KONU"

İlk andan itibaren kazanın yaşandığı alanda bulunan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın da olayla ilgili açıklama yaptı. Yaşamını yitirenler nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirten Başkan İduğ, "4 canımızı kaybettik. 3 arkadaşımızın arama çalışmaları devam ediyor. 7 kişilik bir mağduriyet var. Bornova Belediyesi'nin 2018 yılında vermiş olduğu bir ruhsat çalışması var. Sorumluluk anlamında bakıldığında yapı denetim, şantiye şefi ve müteahhitin sebep olduğu bir iş kazası. İmar Kanunu 3194/28. madde çok net açık. Belediye ile ilişkisiz bir konudur. Belediye ruhsat alanına açılmasında gerekli çalışmaları yapar. Bunun dışındaki sorumluluk alanı tamamen saydığım 3 gruba aittir. Bornova belediyesi bu konuda sorumluluk anlamında tüm olması gereken çalışmaları yerine getirmiştir. Konunun bu şekilde aktarılmasını rica ederim" dedi.



CHP'Lİ ÇAPIN: SİYASİ RANT YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ise Vali Köşger'e tepki gösterdi. Çapın, "Sayın valimizin şanssız bir demeci oldu. Çok üzgünüz. Burada acılar var. Acılar üzerinden siyasi rant yaratmaya çalışıyorlar. Kınıyorum" diye konuştu.