GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Haziran 2024 Salı 10:22

Vali Elban'dan İZBAN açıklaması... SORUN GÖZÜKMÜYOR!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, TCDD'nin ray bedeline yaptığı zamma tepki göstermişti. İzmir Valisi Süleyman Elban, İZBAN'ın Türkiye'ye örnek bir model olduğunu söyleyerek ''Sorun gözükmüyor. Daha iyi olması için öneriler varsa oturulur konuşulur'' dedi. 

SONKALEİZMİR - İzmir Valisi Süleyman Elban gazetecilerle bir araya geldi. Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın İZBAN ile ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine şu şekilde konuştu:

''SORUN GÖZÜKMÜYOR''

''Güzel bir sistem var. Selçuk'tan Aliağa'ya kadar çalışıyor. Ufak tefek konular varsa teknik kişilerle oturulup çözülmesi gerekir. Hariçten çok yorum yapmak olaya katkı yapmayabilir. İZBAN Türkiye'de örnek gösterilen bir model. Şehir içi ve kırsalı birbirine bağlayan doğru işleyen bir model. Sorun gözükmüyor. Daha iyi olması için öneriler varsa oturulur konuşulur.''

TUGAY, MECLİS TOPLANTISINDA GÜNDEME GETİRDİ!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısında İZBAN tartışmaları yaşanmış, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZBAN için TCDD'nin ray bedeli olarak Büyükşehir'den aldığı kirayı bir yılda 71 milyondan 240 milyona çıkardığına vurgu yapmıştı. Tugay "Devlet Demiryolları ortak olmalı. Fedakarlık yapmalı. Ama ne yapıyor. Rayların kirası olarak aldığı kirayı bir senede 3 buçuk kat artırıyor" şeklinde konuşmuştu.