GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Mart 2020 Pazartesi 13:17

Uzaktan eğitim skandalı! MİLLET CAN DERDİNDE ONLAR PROPAGANDA...

Koronavirüs vakasının 1236’ya ölüm sayısının ise 30’a çıktığı Türkiye’de, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulları tatil kararının ardından bugün TRT üzerinden uzaktan eğitime başlandı. Ancak, milyonlarca ilköğretim öğrencisi ve ailesinin merakla beklediği eğitim, skandala sahne oldu. Sadece 12 dakika süren derslerin arasında liselilere uzun uzun ilahi dinletildi, ortaokul öğrencilerine ise Adnan Menderes belgeseli izletildi. 10 yaşındaki çocuklara idam animasyonu izletilmesi tepki çekti.

SONKALEİZMİR- Vaka sayısının 1236’ya, ölüm sayısının ise 30’a yükseldiği Türkiye'de koronavirüsün yayılmasına karşı alınan önlemler kapsamında okullarda uzaktan eğitim programına geçildi. Uzaktan eğitim kapsamında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı üzerinden derslerini görmeye bugün başladı. Ancak, milyonlarca ilköğretim öğrencisi ve velinin merakla beklediği eğitim, skandala sahne oldu. Sadece 12 dakika süren derslerin arasında liselilere uzun uzun ilahi dinletilmesi, ortaokul öğrencilerine ise Adnan Menderes belgeseli izletilmesi şok etkisi yarattı.

SORDUM SARI ÇİÇEĞE

Liselilere ders aralarında çıkan 'Ara Nağme' isimli programda ‘Sordum Sarı Çiçeğe’ gibi ilahiler dinletilmesi, sosyal medyada büyük tepki çekti. Çok sayıda yurttaş, virüs nedeniyle eğitim öğretimleri yarım kalan liselilere yönelik ilahi uygulamasını eleştirdi. Bir yurttaş, Ara Nağme’nin, Matematik ve Türkçe derslerinin toplamından bile uzun sürdüğünü söyledi.

ÇOCUKLARA İDAM ANİMASYONU

Ortaokul öğrencilerine, idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes’in belgeselinin izletilmesi ise daha büyük tepki çekti. Bazı sosyal medya kullanıcıları, 10 yaşındaki çocuklara idam animasyonu izletilmesinin koronavirüsten çok daha tehlikeli olduğunu dile getirdi.