GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Temmuz 2024 Salı 15:34

Urla'da yangın... Evler tahliye edildi!

İzmir'de bugün Menemen ve Foça'dan sonra üçüncü yangın haberi Urla'dan geldi. Menemen ve Foça yangınları kontrol altına alınırken, Urla Yağcılar Mahallesi'nde rüzgarın etkisiyle bir anda büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

SONKALEİZMİR-Menemen Göktepe Mahallesi ile Foça Cezaevi civarında çıkan yangınlardan sonra alevler Urla'dan yükseldi.

İLK YANGIN MENEMEN'DEN

Günün ilk orman yangını saat 10.10'da Menemen'e bağlı Göktepe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 10.20'de müdahaleye başladı. Alevler 4 uçak, 7 helikopter, 13 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve 3 yer ekibi ile yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı.

Foça yangınına ait görüntüleri izlemek için aşağıdaki görsele tıklayın>>>



FOÇA YANGINI DA KONTROL ALTINDA

Foça Cezaevi civarındaki orman dışı alanda ise saat 13.55'te henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale edildi. Yangın yaklaşık 3 buçuk saatte söndürüldü.

URLA'DA ALEVLER BİR ANDA YAYILDI

İzmir'de art arda süren yangınlar Urla ile devam etti. Yağcılar Mahallesi'nde saat 16,37'de çıkan yangına ilk müdahale 16.47'de yapıldı. Rüzgarın etkisiyle bir anda yayılan yangına Orman Genel Müdürlüğüne ait 4 uçak, 12 helikopter, 36 arazöz, 10 su ikmal aracı, 4 dozer ve 8 yer ekibi tarafından müdahale ediliyor.

11 EV TAHLİYE EDİLDİ

Rüzgarın etkili olduğu bölgedeki 11 ev tahliye edildi. Papaz Koyu'na yakın alandaki 7 karavan çekildi, çadırda kalanlar Sahil Güvenlik botlarıyla uzaklaştırıldı.

Urla yangınına ait görüntüler için aşağıdaki görsele tıklayın>>>