GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Temmuz 2020 Perşembe 15:49

Ünlü sanayici şaşırttı... DERE YATAĞINA ÇİT ÇEKTİ!

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar'ın Güzelbahçe Yelki'deki arazisinin kenarına çektirdiği yaklaşık 100 metrelik çit şaşkına çevirdi. Dere yatağına beton dökülüp kazık çakılarak yapılan çit, su taşkınlarına davetiye çıkardı. Üstelik inşaat nedeniyle çıkan hafriyat da dere yatağına bırakıldı. Yaşar'ın ayrıca belediyeye ait yeşil alanı işgal ettiği öne sürüldü. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise bir işgal olup olmadığının incelemenin ardından netleşeceğini söyledi.

SONKALEİZMİR (ÖZEL HABER)- Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, ilginç bir arazi hikayesiyle gündeme geldi. Pınar markasının sahibi ünlü sanayici Selim Yaşar, Güzelbahçe Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 2133 Sokak'taki, yaklaşık 1 dönümlük meyve ağaçları bulunan arazisinin kenarına, belediye ve yetkili birimlerden izin almadan, sessiz sedasız çit çektirdi. Dere yatağının içine beton dökülüp kazık çakılarak çekilen yaklaşık 100 metre uzunluğundaki çit şaşkına çevirdi.

TAŞKINLARA DAVETİYE

Üstelik çit inşaatı nedeniyle çıkan hafriyat da öylece dere yatağına bırakıldı. Hafriyat yüzünden, yağmur ve sel sularının geçmesi için konulan beton künkün önü neredeyse kapandı. Olası su taşkınlarına davetiye çıkarıldı.

BELEDİYEYE AİT ALANI İŞGAL Mİ ETTİ!
Diğer yandan, bazı mahalle sakinleri, Yaşar tarafından belediyeye ait yeşil alanın da çit içine dahil edildiğini, kamu arazisinin işgal edildiğini, Güzelbahçe Belediyesi ekiplerinin ise geçen haftalarda bununla ilgili tutanak tuttuğunu ileri sürdü.

(Fotoğrafta Mustafa İnce)

TENEZZÜL EDECEKLERİNİ SANMIYORUM
SONKALEİZMİR'e konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce ise ekiplerin bölgede inceleme yaptığını belirtirken, "Selim Yaşar ve ailesi Güzelbahçe'ye önemli desteklerde bulundular. Devletin yerine otizm okulu açtılar. Mal derdinde olacaklarını, belediyenin birkaç metrelik arazisini işgal edeceklerini, buna tenezzül edeceklerini sanmıyorum. Ama çit çekilirken izin alınması gerekiyordu. Ekiplerimiz şuan gerekli incelemeleri, ölçümleri yapıyorlar. İşgal olup olmadığı incelemenin ardından netleşir" dedi.

DOMUZLARI MI GEREKÇE GÖSTERDİ
Diğer yandan, Yaşar'ın çit için meyve ağaçlarına zarar veren yaban domuzlarını gerekçe gösterdiği ileri sürüldü. Ancak, arazinin etrafında çok sayıda site ve villa bulunması nedeniyle domuzların pek o bölgede görülmediği biliniyor.