GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Şubat 2022 Pazar 14:02

Ukrayna dört seçenek sundu; biri İstanbul...

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, müzakere görüşmeleri gerçekleşirken askeri operasyonunun durdurulacağını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise Rusya ile müzakereler için Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'yi önerdi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna tarafına görüşmeler devam ederken, askeri operasyonunun durdurulacağını söylediklerini belirtti.

ZELENSKI İSTANBUL'U ÖNERDİ

Kremlin, Rus heyetinin Ukraynalılarla görüşmek için Belarus'a ulaştığını açıklamasının ardından açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile müzakereler için Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'yi önerdi.

Rusya'nın Belarus'ta görüşme teklifini reddeden Zelenski, Minsk topraklarının Rus işgalinde suç ortağı olduğunu, ancak kapıyı başka yerlerde müzakerelere açık bıraktığını söyledi.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rus heyetinin Gomel'e varmış olmasının "anlamsız" olduğunu kaydetti.

HEYET BELARUS'TA

Kremlin, Rus heyetinin Ukraynalılarla görüşmek için Belarus'un Gomel kentine ulaştığını söyledi. Peskov, heyetin dışişleri bakanlığı, savunma bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı idaresi temsilcilerinden oluştuğunu belirtti.