GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Haziran 2021 Perşembe 21:34

Uğur Dündar: Yılmaz kardeşim olarak kalacaktır!

Yılmaz Özdil'in yaptığı paylaşımın ardından canlı yayında sert sözler sarf eden Uğur Dündar'dan yeni açıklama geldi. Dündar ''Anlıyorum ki yanlış anlaşılma var. Yılmaz bundan sonra da kardeşim olarak kalacaktır'' dedi. 

Yılmaz Özdil'in SBK ile ilgili paylaşımı Uğur Dündar ile arasında krize neden olmuştu. Dündar canlı yayında Özdil için ''Cenazdeme gelmesin'' ifadelerini kullanmıştı. 

Türkiye'nin gündemine oturan olayın ardından Uğur Dündar'dan yeni açıklama geldi. Tele 1 ekranlarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı programda konuşan Uğur Dündar, ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek konunun kendisi için kapandığını söyledi. 

Dündar, canlı yayında Yılmaz Özdil hakkında şu ifadeleri kullandı;

''İnsanlar beni çevirip soruyor. Bugün iki hanımefendi ağlıyarak sarıldı bana. ''Biz torunlarımıza sizin Yılmaz beyle olan dostluğunuzu anlatıyoruz. Ve örnek almalarını istiyoruz.'' dediler


''ÇOK TEHLİKELİ BİR DURUMUN EŞİĞİNDEN DÖNDÜM''
Ağlayarak telefon açanlar oldu. Ben de o akşam hakikaten elektro kardiyografi kağıdını saklıyorum. Gerçekten çok tehlikeli bir durumun eşiğinden döndüm. O kadar üzüldüm. Yani insanlar en yakınlarından hiç ummadıkları bir davranış geldiğinde, ki şimdi anlıyorum ben kastedilmemişim ama o canlı yayın sırasında bana gelen mesajlarda bazıları özellikle benim ona cevap vermem gerektiğini yazmışlardı. Yani böyle bir sosyal medya paylaşımları arasında ben o tweeti gördüm. 

''BUNDAN SONRA DA KARDEŞİM OLARAK KALACAKTIR''
Hem siz, hem sevgili Emre bey ve hem kırk yıllık dostum sevgili Müjdat konuşmuşsunuz sevgili Yılmaz'la. Ben anlıyorum ki yanlış anlaşılma var. Yanlış anlaşılma ortaya çıktıktan sonra benim onun üzerine söyleyecek hiçbir lafım olamaz. Mesele benim için burada kapanmıştır, bitmiştir. Yılmaz bundan sonra da benim kardeşim olarak kalacaktır. Böyle bir canlı yayın kazası olduğu için üzgünüm. Dediğim gibi hiçbir yerde konuşmadım. O konuda tweet atmadım. Çeşitli kanallardan aradılar katılmamı istediler, yok hayır dedim. Siz Yılmaz'ın ağzından bir yanlış anlaşılma ve beni kastetmediğini söyledikten sonra mesele benim için kapanmıştır. 

''ÇOK DUYGUSAL BİR ÇIKIŞ YAPMIŞIM''
Ben sevgili Yılmaz'ın Mustafa Kemal kitabı nedeniyle TRT'de aşağı yukarı 50 yıldır tanıdığım bir arkadaşımla şu anda hiç konuşmuyorum. Hem de yakın arkadaşlık yaptığımız bir kişiydi. Benim için onun defteri o gün kapamıştı. Tabi Yılmaz da çok iyi bilir ben hayatım boyunca itibarımı korumak için yaşadım. Benim tepkimi de bu kırmızı çizgim nedeniyle çok duygusal bir çıkış yapmışım. Keşke o kadar duygusal bir çıkış yapmasaydım. Şunu da düşündüm. O akşam benim başıma bir şey gelmiş olsa Yılmaz hayatı boyunca vicdan azabı çekerdi. Allah'ın şanslı kuluymuşum ki çabuk atlattım ben bunu. ''