GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Haziran 2021 Çarşamba 21:35

ÜNLÜ GURMENİN İZMİR MARİNA ZİYARETİ

Ünlü deniz ürünleri gurmesi, “Balıkların Efendisi” Süreyya Üzmez geçtiğimiz hafta İzmir Marina’yı ziyaret etti. İZDENİZ A.Ş.’nin işlettiği İzmir Marina’yı ziyaret eden Üzmez, akşam yemeğinde İZDENİZ Genel Müdürü Ümit Yılmaz ve İZDENİZ YK Üyesi M. Ayhan Kara tarafından Grand Plaza A.Ş.’nin işlettiği Nefes’te ağırlandı.

İzmir Marina İşletme Müdürü Arda Erdoğan’ın ve ekonomi gazetecisi ve kaptan Meriç Köyatası’nın da bulunduğu yemekte sohbetin konusu ise İzmir Marina ve Körfez’di. Yemekte birbirinden renkli anılar dile getirildi, deneyimler aktarıldı. Nefes’ten Kemal Şef’in sunduğu meze ve deniz ürünleri ile mutfak ustalardan övgü aldı.

İzmir Marina’yı kente kazandırmanın ve Körfez’i temizleme çabalarının önemli olduğunu ifade eden Üzmez ve Köyatası, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i denizle bütünleştirme çabalarının önemli olduğuna dikkat çekti.

Ankara’da kendisi de 20 yıldır dünya markası olan Trilye Restoran’ı işleten; Milliyet Cadde ve Milliyet Ankara’da köşe yazan, Fox TV’de pazar günleri ekranda deniz ürünleri üzerine bilgilendirici açıklamalar yapan; Başkent Üniversitesi’nde gastronomi bölümünü yöneten Üzmez, önceki yıllarda da TRT’de Balık Ankara’da Yenir ve TRT İnt.’te Dünyanın Türk Şefleri programlarını hazırlamış ve sunmuştu. Üzmez’in Trlye’nin Balık Sevdası, Tirlye’nin Mezeleri ve Trilye’nin Oltasına Takılanlar isimli kitapları bulunuyor.

Önde gelen ekonomi gazetecilerinden Meriç Köyatası da teknesiyle yılın önemli bir bölümünde Marmaris’te denizde yaşıyor, kışın da bir süre İzmir’de oluyor. Köyatası son olarak Naviga’dan çıkan Denizde Yaşamak kitabını kaleme aldı.