GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Mart 2020 Çarşamba 00:12

Türkiye'de koronavirüs tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk koronavirüsün tespit edildiğini açıkladı. Hastanın Avrupa'dan gelen bir erkek Türk vatandaşı olduğunu bildiren Bakan Koca, kendisinin ve yakın çevresinin de izole edildiğini duyurdu.

SONKALEİZMİR- Gece yarısı saat 01.00'da bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini bildirdi. Koca, akşam saatlerinde bir şüpelinin testlerinin sonucunun pozitif olduğunu açıkladı. "Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden alındığı bilinmektedir" diyen Koca, hastanın erkek olduğunu, genel durumunun iyi olduğunu ve izole edildiğini bildirdi. Koca, hastanın aile bireyleri ve tüm yakın çevresinin de gözetim altında tutulduğunu, her birinin şüpheli olduğunu söyledi.
Hasta mahremiyeti açısından detaylı bilgileri açıklamayacağını vurgulayan Bakan Koca, "Bu bir virüs salgını değildir. Ülkemizde virüsün görüldüğünün tespitidir. Virüs bulaşmışsa da sınırlı, yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Bu hastalığın ülkenin herhangi bir yerinde görülmesi halinde tüm hastanelerde hazırlıklar yapılmıştır" dedi.
Bakan Koca, yurttaşları "lütfen zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmayalım. Bakanlıkça bildirilen önlemleri alalım" diye uyardı.
Korona için somut tedbirlerin basit olduğunu vurgulayan Koca, Korona alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Karantinaya alınmış bir hasta bir toplumu tehdit edemez" diye konuştu.