Açılışa hazırlanan Abide-i Hürriyet Meydanı’na Azerbaycan’dan anlamlı ziyaret
Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili Vuqar İskenderov, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’yi ziyaret ederek Kazım Dirik Mahallesi’nde yapımı süren Abide-i Hürriyet Meydanı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Eşki, Türk tarihine ışık tutacak bu meydanda 18 Türk Devleti’nin kurucuları ve önemli tarihi figürlerin yer alacağını belirtti. 27 Nisan’daki açılış törenine Prof. Dr. İlber Ortaylı ve CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel gibi önemli isimler katılacak. Açılış, Halk TV'nin sevilen programı Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar’da canlı olarak yayınlanacak.
Birlik, tarih ve özgürlük mesajı
Başkan Eşki, 2700 metrekarelik alanda hayata geçirilen meydan projesine ilişkin; "Tanzimat’ı kaldırmak için sahnelenen gerici 31 Mart Vakası’nda hayatını kaybedenleri anmak ve Türk tarihinin mücadeleci ruhunu yaşatmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik" dedi. Meydan, 18 Türk Devleti'nin kurucularından İttihat ve Terakki öncülerine, Atatürk’ten Fatih Sultan Mehmet’e ve Truva'nın efsanevi komutanı Hektor’a uzanan tarihsel figürlerin yer alacağı adeta bir açık hava müzesi niteliği taşıyor.
Milletvekili Vuqar İskenderov ise “Azerbaycan ile Türkiye arasında sadece siyasi değil, gönülden gelen güçlü bir bağ var. Bornova’da tarihimizi yaşatmaya yönelik böyle anlamlı bir projeye tanıklık etmekten büyük gurur duyuyorum” diye konuştu.
Başkan Eşki de kardeşlik vurgusu yaparak, “Bu topraklarda yalnızca geçmişi değil, ortak geleceğimizi de inşa ediyoruz. Azerbaycanlı dostlarımızı her zaman Bornova’da görmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.
Açılışta tarihi buluşma
27 Nisan Pazar günü saat 10.00’da gerçekleşecek açılışa; ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel ve çok sayıda davetli katılacak. Bölge Metro istasyonu, Yaşar Üniversitesi, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Bornova Ek Hizmet Binası yanında bulunan meydanın açılışı, Halk TV ekranlarında Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programında canlı olarak yayınlanacak.