GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Şubat 2024 Pazartesi 16:36

Tunceli'de Hüseyin Aygün sürprizi!

CHP eski milletvekili Hüseyin Aygün Tunceli'den bağımsız belediye başkan adayı oldu.

Yerel seçimlerdeki sürprizler bitmek bilmiyor. Aday belirleme süreci sancılı geçen CHP'de bir sürpriz gelişme de Tunceli’de yaşanıyor. 

2011-2015 yılları arasında CHP Tunceli milletvekili olarak görev yapan Hüseyin Aygün, bağımsız olarak Tunceli Belediye Başkanlığı’na adaylığını koydu.

Milletvekilliği sona erdikten sonra mesleği olan avukatlığa dönen Hüseyin Aygün, CHP ve DEM Partisi’nin adaylarının Tunceli halkının beklentilerinden uzak olduğunu, kendisinin de üçüncü bir yol ortaya koymak için bu göreve talip olduğunu söyledi.

Gerçek Gündem’in ulaştığı Hüseyin Aygün, “Bugüne kadar CHP’nin yeni yönetimi benimle Dersim hakkında konuşmadı. Ben de açıkçası onlardan bir şey beklemediğim için kendilerini aramadım. Herhangi bir temas kurmadım. CHP’nin buradaki adayı halkın beklentilerini karşılamıyor. DEM Parti de aynı sorunu yaşıyor. Kendi iç tartışma süreçleri sonucu ortaya çıkan adayların halkta bir karşılığı yok. Böyle bir ortamda ben üçüncü yol için, üçüncü yol iddiasıyla ve bu yolu açmak için adayım” dedi.