GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Mart 2024 Perşembe 13:52

Tuncay Özkan'dan AK Partili aday hakkında suç duyurusu!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, AK Parti Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç hakkında okullarda propaganda yaptığı iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve bir grup partili, AK Parti Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Kaykaç'ın okullarda propaganda yaptığını iddia eden Özkan suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu;

KENDİSİNİ KAYMAKAM ZANNEDİYOR

''Karaburun'dayız. Karaburun'da kaymakamken son 15 dakikada istifa edip AK Parti'nin Karaburun Belediye Başkan Adayı olan Eyüp Kaykaç ile ilgili olarak suç duyurusnda bulunduk. Eyüp Kaykaç hala kendisini Karaburun Kaymakamı zannediyor. Anaokullarında, ilkokullarda, okullarda siyasetin giremeyeceği, siyasetçinin girip propaganda yapamayacağı yerlerde, yasa tarafından yasaklanmış olmasına rağmen, hiçbir yasayı dinlemeden hiçbir kural dinlemeden propaganda yapıyor. Bununla ilgili olarak kendisini Karaburun Adliyesi'ne şikayet ettik. 

BASKI KURAMAZSIN

Ayrıca buradan uyarmak isterim. Burası başka yere benzemez Eyüp Bey. AK Parti'nin adayıysan adayısın. Seçimde uyman gereken kuralların hepsine uyacaksın. Biz nasıl yasaya, kurallara riayet ediyorsak sen de öyle davranacaksın. Başka hiçbir yolun yoktur. Seni bir daha uyarmayacağım. Çocuklarımız senin propagandandan olumsuz etkileniyorlar. Onların üzerine baskı kuramazsın. Adını, imzanı onların elbisesine, topuna, eşyalarının üzerine bırakamazsın. seni uyarıyoruz.''