GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Ağustos 2024 Cuma 15:21

Tunç Soyer'den Kılıçdaroğlu'na destek... 'İnaneti gördük'

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Tunç Soyer, katıldığı canlı yayında Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisinin ihanete uğradığını söyledi. Soyer, "Bir birey için bile zor bir tablo, bırakın bir lideri. İnsanın yakınlarından, sevdiklerinden ihanet görmesi çok zor kaldırılabilir oluyor. Ben de yaşadığım için çok net söylüyorum. Bunlar yaşandığı zaman insan kırılabiliyor, üzülebiliyor" dedi. 

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, T24'te Candan Yıldız'a konuk oldu. Partisindeki değişim süreci ve İzmir'deki gelişmelerle ilgili konuşan Soyer, eski genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

"KIRGINLIKLARI GERİDE BIRAKTIM"

Kırgınlıkları geride bıraktığını söyleyen, CHP'de değişimin sağlandığı kurultay süreciyle ilgili konuşan Soyer şunları söyledi:

"Anı ve günü kurtarmaya yönelik politikalar üretiliyor. Geleceği tasarlayacaksanız bir düşünce üzerinden yapabilirsiniz. Parti içinde rekabet olacaksa fikir üzerinden olmalı. Ben o düşünceyi görmüyorum partide. Büyük bir boşluk olduğunu görüyorum. O nedenle hizipleşmeler düşünceden uzak sebeplerle yapılıyor. Fikir ayrılığı şudur gibi bir düşünce görmüyorum" dedi.

SGK YORUMU: AKIL ALIR GİBİ DEĞİL 

Belediyelerin SGK borçları ile ilgili konuşan Soyer, "SGK borçlarından bahsediliyor. Belediyeler devlet kurumu. İradeyi koyacak olan da devlet kurumu. İki devlet kurumu arasındaki sorunu icra göndererek mi çözersiniz. Hükümetin topladığı vergilerden aldığımız pay ile hizmet veriyoruz. Aldığınız vergiyi o vergiye yansıtacaksınız. İki kurum arasında başka formüllerle çözülebilecek bir şey. Kapısına dayanmak, kesmek akılalmaz bir şey. Bunu makul bir şey gibi antalıyorlar. Ağzım açık izliyorum" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili konuşan Soyer şunları kaydetti:

"CHP’nin kazandığı başarıda payı var, o nedenle hakkını teslim etmek lazım. Empati yapmak lazım belki de. Siz kendinizi Kemal beyin yerine koyun ve yaşadıklarınızı anlamlandırmaya çalışın. Linç edilmişsiniz, suikast girişimleriyle karşılaşmışsınız.. İnancınızı, duruşunuzu korumaya devam etmişsiniz. Kolay değil, yaşadıklarınızı sindirmek de kolay değil. Zor bir tablo bir birey için... İnsanın yakınlarından, sevdiklerinden ihanet görmesi çok zor kaldırılabilir bir şey olmalı. Bunu bizzat ben de yaşadığım için bu netlikte söylüyorum. Bunlar maalesef yaşandı. Kemal bey bu hırsın ve yaşadığı öfkenin esareti altında bir irade geliştirmeyecektir. Ondan sıyrılıp bu memleket için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaktır. Ben onun taşıdığı birikimin, bilginin, deneyimin pek kimsede olduğunu zannetmiyorum. Bu birikim ve deneyim son derece kıymetli. Şaibesiz tertemiz bir hayat. Yaşadığı ihanetler nedeniyle bütün bunu bir tarafa bırakıp farklı yol izleyeceğini düşünmüyorum. Ne yapacak bilmiyorum, nasıl bir yol haritası belirleyecek bilemem onun takdiridir. Ama ben bunlara esir olarak bir yol haritası izleyeceğini zannetmiyorum."