GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Mart 2024 Perşembe 10:20

Tugay'dan Dağ'a Karantina Adası tepkisi!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, AK Partili rakibi Hamza Dağ'ın Karantina Adası ile ilgili projesine tepki gösterdi. Tugay, '. Bu kültürel mirasın ve eşsiz doğanın hafriyat kamyonlarına yüklenip yok edilmesine, betona boğulmasına, AKP’nin yine birilerine kazanç kapısı sağlayacak rant zihniyetine kurban edilmesine izin vermeyeceğiz' dedi. 

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Cumhur İttifakı'nın adayı Hamza Dağ'ın Urla'daki Karantina Adası'nı sosyal tesis ve plaja dönüştürme projesine tepki gösterdi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tugay şu ifadeleri kullandı;

''AKP İzmir adayı sayın Dağ , dünyada örneği sadece üç adet olan önemli kültürel mirasımız Urla Karantina Adası’na, sosyal tesis ve plaj yapmayı vadetmiş. Karantina Adası ve içindeki tesisler, 159 yıldır varlığını sürdürüyor ve tarihi değerleri çok büyük. Bu kültürel mirasın ve eşsiz doğanın hafriyat kamyonlarına yüklenip yok edilmesine, betona boğulmasına, AKP’nin yine birilerine kazanç kapısı sağlayacak rant zihniyetine kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Biz Karantina Adası’nı tüm özellikleriyle koruyarak müzeye dönüştüreceğiz.''