GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür-Sanat
17 Ocak 2022 Pazartesi 14:00

Torbalı'da tiyatro rüzgarı!

Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Tiyatro Günleri'ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

Torbalı'da, iki gün süren ‘ 2. Tiyatro Günleri’ sona erdi. Etkinlik kapsamında ilk olarak  Mehmet Dağıstanlı’nın kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Özgür Kaymak’ın üstlendiği ‘Ben Kara Fatma’ isimli oyun, Sevtap Çapan’ın performansıyla izleyici karşısına çıktı. 

Kurtuluş Savaşı’nda mücadele vermiş bir kadın kahramanı konu edinerek tarihsel bir görünüm ortaya koyan ve aynı zamanda Üsteğmen Fatma Seher Erden’in hayatına da ışık tutan “Kara Fatma” oyununa tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. 

Dün ise  15 Mayıs 1919 tarihindeki Yunan işgaline karşı ilk kurşunu atan olan Hasan Tahsin’in hikayesini konu alan  ‘Ben Hasan Tahsin’ isimli oyun sahnelendi. 

Cüneyt Ingiz’in kaleme aldığı, Caner Bilginer’in yönettiği Murat Batıkan Avcı’nın oynadığı bu muhteşem oyun ayakta alkışlandı. Etkinlikler sonunda Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Serkan Tekin sahneye çıkarak, oyuncu Sevtap Çapan'a ve Murat Batıkan Avcı’ya Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ve salona gelen tiyatroseverler adına teşekkür etti.