GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2022 Perşembe 11:14

Torbalı'da nohut hasadı!

Belediyeye ait tarlalarında üretim yapmaya devam eden Torbalı Belediyesi, bu yıl buğdayın yanı sıra nohut ekimi de yaptı. Bölgede uzun yıllar sonra ilk defa ekilen nohut ürününden büyük verim alındı. 

Hasadı yapılan nohudun bir kısmı tohumluk olarak ayrıldı. Geriye kalan nohutlar ise paketlenip, Torbalı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne devredildi. Elde edilen nohutlar ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaşacak. 

 

BAŞKAN TEKİN: TARIM ÜLKEMİZİN GELECEĞİ
Tarımın bu ülkenin geleceği olduğuna dikkat çeken Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Her ne kadar bu proje ‘Halkın Tarlasından Halkın Sofrasına’ sloganını taşısa da bu aslında tarımın devamlılığını, üretimin önemini de ortaya çıkaran bir proje. Evet biz burada ürettiğimiz ürünleri ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaştırıyoruz ama bir yandan da ovaya yeni ürünler kazandırıyoruz. Torbalı topraklarında çok karlı bir ürün olan nohudun üretilebileceğini, ata tohumumuz olan karakılçık buğdayından çok lezzetli bulgur yapılabileceğini gösterdik. İlçede 30 yılı aşkın süredir yemek sanayisi alanında hizmet veriyorum, iddia ediyorum ömrümde bu kadar lezzetli bir bulgur yemedim. Torbalı’nın artık karakılçık bulguruyla da anılması için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Torbalı Belediyesi üreticiye tohum desteği sağlamaya devam edecek.