GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Şubat 2025 Perşembe 10:05

Torbalı'da hobi bahçelerine izin yok!

Torbalı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, tarım alanlarını yok eden hobi bahçelerini tespit ederek bir bir mühürlüyor. Mühürlenen hobi bahçelerine para cezası da uygulayacak olan Torbalı Belediyesi'nin Belediye Başkanı Övünç Dmeir, "Tarım arazilerini talan eden hobi bahçelerine geçit vermeyeceğiz" dedi.

Torbalı Belediyesi’nin hobi bahçeleri ile mücadelesi sürüyor. Bu kapsamda Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’in talimatı ile denetimlerini sıklaştıran Torbalı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, tarım alanlarını yok eden hobi bahçelerini tespit ederek bir bir mühürlemeye devam ediyor.  Son olarak belediye ekipleri, Saipler, Dirmil, Bozköy, Karakızlar, Dağkızılca, Çamlıca ve Demirci mahallelerinde yer alan hobi bahçelerini mühürledi. Mühürlenen hobi bahçelerine para cezası da uygulayacak olan Torbalı Belediyesi, tarım arazilerini talan edenlere geçit vermeyecek.



DEMİR: “DOĞAL DEĞERLERİMİZİ KORUMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Bakanlık’tan, Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nden ve vatandaştan gelen şikayetler üzerine harekete geçen Torbalı Belediyesi, tarım alanlarını talan edenlere karşı mücadele etmeye devam edileceğini açıkladı. İlçe genelinde hobi bahçelerine karşı denetleme ve mühürleme işlemlerinin aralıksız süreceğini ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, “Tarım arazilerimizin korunması amacıyla hobi bahçelerine asla geçit vermeyeceğiz. Son olarak Saipler, Dirmil, Bozköy, Karakızlar, Dağkızılca, Çamlıca ve Demirci mahallelerinde bulunan hobi bahçelerini mühürledik. Tarım arazilerini hobi bahçesi olarak tahsis eden kişilere gerek para cezası gerekse yasal işlem uygulamaya devam edeceğiz. Hemşehrilerimizle el ele doğal değerlerimizi korumayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.