GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Kasım 2022 Pazartesi 09:43

Torbalı'da Zeytin Festivali coşkusu!

Torbalı Belediyesi, ilçenin tarım ürünlerini ve ilçe kültürünü tanıtmak amacıyla Zeytin Festivali düzenledi. Festival renkli görüntülere sahne oldu.  

Yaklaşık 2 milyon zeytin ağacını barındıran Torbalı'da zeytin festivali düzenlendi.  Saipler Mahallesi’nde gerçekleşen Festivale Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

Festival kapsamında köylüler stantlar açıp, yöresel ve doğal ürünlerini vatandaşlarla buluşturdu. Yoğun katlımın olduğu festivalde Torbalı Belediyesi, İzmir’den gelen vatandaşlar için İZBAN durağından festival alanına saat başı servis kaldırdı. 



Festivalin kapanışı ise TRT ses sanatçısı Ali Çakar ve Ayşen Birgör'ün konserleri ile yapıldı. 

Torbalı’nın kırsal mahallelerini kalkındırmaya devam edeceklerini ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Torbalı Belediyesi olarak köylümüzün, üreticimizin yanında olmaya devam ediyoruz. İlçede 2 milyon ağacın bulunduğu zeytin için güzel bir festival gerçekleştirdik. Burada bize keyifli anlar yaşatan değerli sanatçılarımız Ali Çakar’a ve Ayşen Birgör’e ve katılım göstererek günümüzü güzel ve anlamlı kılan herkese teşekkür ederim. Kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın ürünlerini tanıtmasına yardımcı olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.