GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Eylül 2023 Çarşamba 14:56

Torbalı-Tire arasına yeni yol!

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü Torbalı ve Tire İlçeleri arasında yapılması planlanan 28 kilometrelik yol projesi için bakanlığa başvurdu. Proje kapsamında güzergaha 2 köprü, 32 menfez ve 8 kavşak yapılması planlanıyor. 

SONKALEİZMİR - Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, Torbalı ve Tire İlçeleri sınırları içerisinde kalan 28 kilometrelik yeni yol projesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurdu. 

2 köprü, 32 menfez ve 8 kavşağı barındıran 513 milyon 321 bin TL'lik proje ile ilgili ÇED süreci başladı. 

Projenin detayları ve yol güzergahı şu şekilde;

Proje, Torbalı-Belevi devlet yolu üzerindeki Tire kavşağından başlıyor. Mevcut yol platformu iyileştirilerek güzergah doğu-güneydoğu yönünde ilerleyerek Küçük Menderes köprüsünü geçerek kuzeydoğu yönünde ilerleyecek.

Subaşı Mahallesi yerleşim alanına girmeden mevcut belediye imar koridoruna oturarak ilerleyecek ve proje güzergahı mevcut yola oturarak güneydoğu yönünde Atalan mahallesine ulaşacak.

Atalan Mahallesi sınırlarında mevcut yol iyileştirerek ilerleyecek güzergâh kuzeydoğu yönünde ilerleyerek Km: 8+100’de mevcut yoldan ayrılarak Yeniçiftlik mahallesinin güneyinden geçerek Km: 9+320’de tekrar mevcut yola oturacak.

KÖPRÜ YENİDEN YAPILACAK
Proje kapsamında güzergah üzerindeki Rahman Köprüsü yeniden yapılacak. Rahmanlar Köprüsünden sonra kuzeydoğu-doğu yönünde ilerleyecek güzergah 19. kilometrede Mahmutlar mahallesi kavşağına ulaşacak. Mahmutlar mahallesinin güneyinden geçen güzergah güneydoğu-güney yönünde mevcut yolu takip ederek ilerleyecek.

Güzergah 22. kilometrede Akkoyunlu kavşağına ulaşacak ve güzergah güneydoğu yönünde ilerleyecek. Akkoyunlu kavşağından güneydoğu yönünde ilerleyecek güzergah 24. kilometrede Karateke kavşağına ulaşacak. Güzergah bu bölgede mevcut yolu kullanarak Tire Organize Sanayii bölgesine ulaşacak. 

Organize sanayi bölgesindeki yaklaşık 3 kilometrelik bölüm 2x2 şeritli olarak planlandı. Yolun geri kalan bölümü ise 2x1 şerit olacak. 

(Torbalı- Belevi) Ayr.-Bayındır İl Yolu Projesi kapsamında proje hızı 80 km/sa olarak belirlendi.