GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mayıs 2023 Çarşamba 14:23

Tire'de büyük coşku.. CHP'li Gülsever şalvarı giydi, o direnişe destek verdi!

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın Tire'deki seçim ofisinin açılışı büyük ilgi gördü. Binlerce Tireli yurttaş, ellerinde Türk Bayrakları ile alanı doldurdu. Jeotermale ve maden ocaklarına karşı direnişleri ile dikkat çeken Tire Başköylü yurttaşların getirdiği şalvarı giyerek kalabalığa seslenen CHP İzmir Milletvekili Adayı Ayten Gülsever, "Başköy'ün emekçi kadınları 'Doğamızı korumak için buradayız' dedi. Bu direnişe destek vermeye söz veriyoruz" diye konuştu.

SONKALEİZMİR-CHP'nin 14 Mayıs Seçimleri öncesi Tire'deki seçim ofisinin açılışı ve mitingi büyük ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin temsilcileri ve milletvekili adayları Tireliler'le buluştu. Alanı dolduran yurttaşlar ellerindeki bayraklarla büyük coşku oluşturdu. 



BAŞKÖYLÜ YURTTAŞLARA DESTEK 

CHP İzmir Milletvekili Adayı Ayten Gülsever, jeotermal enerji santrali ve maden ocağı projelerinin tehdidi altındaki Başköylü yurttaşların getirdiği şalvarı giyerek kalabalığa seslendi. Başköylü yurttaşların doğayı korumak için sürdürdüğü mücadeleye dikkat çeken Gülsever,  "Böşköy'ün emekçi kadınları 'Doğamızı korumak için buradayız' dedi. Bu direnişe destek vermeye söz veriyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız" dedi.



KADINLARA MESAJ VERDİ: "BELKİ DE BİR DAHA OY KULLANAMAYACAĞIZ"

Hükümeti eleştiren ve kadın seçmene mesaj veren Gülsever şunları söyledi:

"Kadınlar kırmızı kartlarını çıkarıp bu sisteme dur desinler artık. 'Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin' diye buradayız. Hiçbir anne 'Beslenme çantasına ne koyacağım' diye düşünmesin. Babalar 'Çocuğumun cebinde nasıl harçlık koyacağım' diye üzülmesin. Bunun için buradayız. 'Çocuklar umutla büyüsün' diye buradayız. 'Sadaka değil, hakça bir yaşam için buradayız' Fakirlik fakir olanın suçu değildir. Sizden çalıp saraylarına götüren bu doymaz insanların suçudur.  Kadınlar son seçiminiz. Lütfen elinizi vicdanınıza koyarak oyunuzu kullanın. Hizbullah'la bir olmuş bir yapı. Belki de bir dahaki seçimde oy kullanamayacağız. Size layık olacağımıza, çok çalışacağımıza söz veriyoruz. Tüm anneler huzurlu olacak. Kadın özgürce konuşacak, özgür bireyler yetişecek. "