GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Nisan 2021 Cuma 11:57

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özdemir için kırmızı bülten talebi!

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarına Kırmızı Bülten yayımlanması ve Arnavutluk’ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik talep evrakı iletildi.

2 milyar dolarlık kripto dolandırıcılığıyla ilgili Adalet Bakanlığı'ndan edilen bilgiye göre dün İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama emri çıkarıldı. 

Başsavcının talimatıyla işyerlerinde arama yapıldı ve banka hesaplarına tedbir konuldu. İçişleri Bakanlığı'ndan 22 Nisan'da gelen yazıyla  20 Nisan 2021'de Tiran'a çıkış yapan şahsın, anılan ülkede bulunduğu teyit edildi. Bu kapsamda Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten yayınlanması için Başsavcılıktan düzenlenen evrakla belgeler İçişleri Bakanlığı'na iletildi. Arnavutluk'ta tutuklanması için Dış İşleri ve İçişleri Bakanlığı'na iletildi. 

Soruşturma devam ediyor.  Arnavutluk'a iade talebi iletilecek. Ülkeler arası gerçekleştirilen bir yöntem. Kırmızı bülten için Interpol'e iletilecek. Başka bir ülkeye geçtiyse kırmızı bültenle başka bir ülkeye geçerse yakalanması için önemli. Kırmızı bülten yakalama emri. İlgili ülkeye iadesi gerçekleştiriliyor. Başka bir ülkeye çıkarsa kırmızı bültenle Faruk Fatih Özer tutuklanıp iade edilecek.