GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ekim 2024 Cuma 10:11

Tepkilerin ardından... Solo Türk İzmir'e geliyor!

Solo Türk'ün 9 Eylül'de İzmir'de tasarruf tedbirleri nedeniyle gösteri yapmaması, ancak Adana'da TEKNOFEST'te gösteri yapması tepkiye neden olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da duruma tepki göstermişti. Milli Savunma Bakanlığı, 29 Ekim'de İzmir'de gösteri uçuşu yapılacağı bilgisini paylaştı. 

İzmir'in kurtuluş günü 9 Eylül'de Türk Yıldızları ve Solo Türk'ün, tasarruf tedbirleri nedeniyle kentte gösteri uçuşu yapmaması bir çok kesimin tepkisini çekmişti. Ancak, Türk Hava Kuvvetleri'nin gözbebeği ekiplerin Adana'daki TEKNOFEST'te yer alması tartışmaları alevlendirmişti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da konuyla ilgili açıklama yaparak  “9 Eylül bu kent için önemli bir tarihtir. Hak ettiği değeri onların da hissetmelerini ve gereğini yerine getirmelerini bekliyoruz” demişti. 

Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kentte uçuş planlandığını duyurdu. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Tasarruf tedbirleri kapsamında Hava Kuvvetlerimiz tarafından icra edilecek yurt içi hava gösterileri iptal edilmiştir. Bu yıl Adana'da icra edilen TEKNOFEST'te hava gösterileri yapılması konusunda gençlerimizden gelen yoğun istek ve faaliyetin Akdeniz bölgemizde ilk defa icra edilmesi nedeniyle gençlerimizin havacılık sevgisini arttırmak, TSK personelinin kabiliyetlerini göstermek ve gençlerimizi bu buluşmadan mahrum etmemek için Adana'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda icra edilmesi planlanan hava gösterileri, TEKNOFEST’te icra edilmiş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için ise İzmir'de hava gösterisi planlanmıştır."