GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Ağustos 2024 Cumartesi 08:54

Tepkiler üzerine gözaltına alındı!

Sosyal medyada Atatürk'e ve CHP'ye oy veren yurttaşlara hakaret eden Burak Keleş, hakkında harekete geçilmemesi üzerine dile getirilen tepkiler sonrası gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türk milletine hakaret eden kişinin gözaltına alındığını bildirdi. 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Gereği yapıldı-29" başlığıyla yaptığı açıklamada, "Sosyal medya üzerinden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve aziz milletimize hakaret eden Burak Keleş adlı şahıs İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzce yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, bu paylaşımında önce de dün akşam saatlerindeki "Gereği yapıldı-28" başlıklı açıklamasında, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretlerde bulunduğu öne sürülen Oğuzhan (Atsız) Şahin adlı kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Şahin, ters kelepçeli gözaltına alınmıştı.

Oğuzhan Atsız Şahin'in, Atatürk'e ve CHP seçmenine hakaret eden Burak Keleş isimli kullanıcıya tepki gösterdiği öğrenilmişti.