GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Mart 2020 Çarşamba 17:12

Tepki çeken Atatürk afişi!

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın 18 Mart törenleri için bastırıp bilbordlara astırdığı afişler tepkiye yol açtı. Afişlerin asılmasından sonra sosyal medyada “Mustafa Kemal (Atatürk) bey ne demek? Hilalin gölgesinde saklı abideler ne demek? Bu nasıl afiş?” yorumları yapıldı. Gündüz asılan afişler, tepkiler üzerine gece yarısı toplandı.

Ahmet Ertan/SONKALEİZMİR (ÇANAKKALE)-Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın 18 Mart törenleri için bastırdığı afişlerde Atatürk’ün yer aldığı resimde, “Mustafa Kemal (Atatürk) Bey” olarak yazılması tepki çekti. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü kutlamaları için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı afiş bastırdı. Yer alan afişlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin altındaki unvana ‘Bey’ denilmesi tepki çekti. Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan CHP İl yönetiminin kendisini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada afişe sert tepki gösterdi.

Gökhan açıklamasında, “Kendileri linç oluyor ama anlayana. Onları ben olurlarına bıraktım, iyice dağıttılar. Şimdi bir aş var, 18 Mart Zaferi aşi. Abide, Mustafa Kemal kalpaklı, ‘Hilal’in Gölgesinde Saklı Abideler’ yazıyor ve altında şöyle yazıyor; Mustafa Kemal (Atatürk) Bey. Bu yılki afişimiz bu. Önce astırmayayım dedim, sonra bırak dedim ibreti alem için asayım da herkes görsün. Sonunda ‘Bey’e düştü, onu da gördük. Şu bey hiç kullanılmamıştır bugüne kadar Mustafa Kemal ile ilgili. Mustafa Bey, Kemal Bey… Alıştılar ya bunlar ‘Bay Kemal’e, Bay Atatürk. Yavaş yavaş yok etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Ülgür Gökhan.