GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Haziran 2020 Cuma 18:39

Teos Village Otel'e kapasite artışı

Seferihisar Sığacık'ta yer alan, bir dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ailesinin de işlettiği Teos Village Otel için kapasite artışı onaylandı. Buna göre, Albayrak Grubu'nun sahibi olduğu ve tesettür otel konseptinde çalışan Teos Village'nin mevcut 136 olan oda sayısı 223'e çıkarılacak.

SONKALEİZMİR (ÖZEL)-  Seferihisar'ın en gözde yerlerinden Sığacık Mahallesi Sırtlançukuru Mevkii'nde yer alan Teos Village Otel için bir süre önce kapasite artışı talebinde bulunuldu. Başvuruyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, otelin 136 olan oda sayısının 223'e çıkarılması için "ÇED Gerekli Değildir" kararı verdi. Buna göre, kapasite artışı onaylanan Teos Village, daha önce çalışan personelin yatıp kalktığı ve sosyal tesis olarak kullandığı 67 oda ile buna ilave 20 odayı da kapasiteye dahil edecek. Yeni sezonda 87 ek oda daha tatilcilere kiralanabilecek. Projede bu kapasite artışı ile ilgili 3 milyon 840 bin TL harcanacağı ifade edildi.

17 MİLYON TL'YE SATILMIŞTI

Bir dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kardeşi Onur Soyer tarafından da işletilen, mülkiyeti Seferihisar Belediyesi'ne ait Teos Village Otel'in arsası KDV hariç 17 milyon TL'ye Güneş Turizm Sanayi İnşaat ve Ticaret A.Ş.'ye satılmıştı. TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi A.Ş’nin sahibi olduğu Albayrak Grubu’na ait Güneş Turizm, oteli tesettür konseptine çevirmişti.