GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Mayıs 2020 Pazartesi 16:36

Tarihi yolculuğun pilotu İzmirli Selin!

Atatürk'ü anmak için 19 Mayıs günü İstanbul’dan Samsun’a gerçekleştirilecek TK-1919 sefer sayılı tarihi uçuşun kaptan pilotu İzmirli Selin Sevimli, ikinci pilot ise Doğukan Demir olacak. Bornova Anadolu Lisesi mezunu olan 29 yaşındaki Selin Sevimli, Türk Hava Yolları'nın (THY) eğitimde olanlar dâhil toplam 4 bin 974 pilotu arasındaki en genç kaptan pilot unvanını elinde bulunduruyor.

SONKALEİZMİR- Atatürk'ü anmak için 19 Mayıs günü İstanbul’dan Samsun’a gerçekleştirilecek TK-1919 sefer sayılı tarihi uçuş için geri sayım başladı. Hatıra bilet kampanyasına da konu olan tarihi uçuş, İzmir'e ise farklı bir gurur yaşattı. Uçuşun birinci kaptan pilotu İzmirli Selin Sevimli, ikinci pilotu ise Doğukan Demir olacak. Bornova Anadolu Lisesi mezunu olan 29 yaşındaki Selin Sevimli, Türk Hava Yolları'nın (THY) eğitimde olanlar dâhil toplam 4 bin 974 pilotu arasındaki en genç kaptan pilot unvanını elinde bulunduruyor.

211 kadın pilottan biri olan Sevimli, Boeing 737 tipi uçakları kullanıyor. 8 yıldır THY'de uçuşlara katılan Selin Sevimli, İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun olmasının ardından 2008'de Anadolu Üniversitesi Pilotaj Bölümü'ne girdi ve 2013 yılında THY ile çalışmaya başladı. 4 yıl Boeing 737 ve 3 yıl uzun menzilli Boeing 777 uçaklarıyla ikinci pilot olarak uçuş yapan Sevimli, Eylül 2019'da kaptan pilotluk sınavlarını başarıyla geçerek göreve geldi. Toplamda 5 bin uçuş saati bulunan Selin Sevimli, "29 yaşındayım ve yaklaşık 6 ay önce bütün kaptanlık eğitimlerimi bitirdim ve Boeing 737 filosunda kaptan olarak uçuyorum. Ben Anadolu Üniversitesi Pilotaj mezunu olduğum için bu mesleğe daha erken başlama fırsatı buldum. Dolayısıyla 22 yaşında şirkete girmiştim. 7'nci yılımı doldurdum 8'inci yılımdayım. Erken yaşta bu mesleğe adım atmak benim için çok mutluluk verici" diyor.