GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Ocak 2023 Salı 08:36

Tarihi kilisede yangın faciası!

Dün akşam saatlerinde İstanbul Karaköy'deki Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında çıkan yangın söndürüldü. Arama çalışmaları sonucu bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Yangında ölü sayısı ikiye yükseldi. Dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.

Yangın, henüz belirlenemeyen nedenle saat 21.45 sıralarında Müeyyetzade Mahallesi’nde bulunan Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi’nin lojman kısmında çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Yabancı uyruklu oldukları öğrenilen iki kişi kendi imkanlarıyla dışarı çıkarken iki kişi ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilendikleri öğrenilen iki kişi tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı.

Ekiplerin çalışmaları sırasında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Olay yeri inceleme ekipleri de bölgeye gelerek lojmanda bir süre çalışma yaptı. Ekipler devam eden arama çalışmaları sırasında bir kişinin daha cansız bedenine ulaştı. Yangın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi.

ÜÇ PATLAMA SESİ DUYULDU
Yangının, 189 yıllık kilisenin lojman olarak kullanılan kısmında çıktığı ve diğer bölümlere de sıçradığı öğrenildi. Lojmanların olduğu binada arka arkaya üç patlama sesi duyuldu.

BAŞPİSKOPOS: YANGINI EVDEYKEN ÖĞRENDİM

Yangının ardından olay yerine gelen Türkiye Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Önderi Başpiskopos Levon Zekiyan, “Evde yemek yerken haberi geldi. Önce kilise yanıyor sandım. Sonra müştemilatın yandığını öğrendim. Buraya geldim. Umarım insan kaybı olmaz” diye konuştu.

TAHKİKAT BAŞLATILDI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada “Çıkan yangında 4 kişi tahliye edilmiş, dumandan etkilenen 2 kişi tedbir amacıyla hastaneye sevk edilmiştir. Kilise cemaati ve mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileğimizi sunuyoruz. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır.” ifadelerine yer verilmişti.