GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Haziran 2024 Cumartesi 18:17

Tarihi Kentler Birliği'nin yeni Başkanı Mansur Yavaş...

İstanbul’da yapılan Tarihi Kentler Birliği'nin 2024 yılı 1. olağan meclis toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni başkan oldu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e büyük fark atan Mansur Yavaş’a kazandığını bildiren isim ise Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir oldu.

Birlik seçimleri için oy kullanan Başkan Demir, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu ve Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu ile birlikte sonuçların belli olmasının ardından Yavaş’ın yanına giderek hem zaferi müjdeledi hem de tebrik etti. Öte yandan Tarihi Kentler Birliği seçiminde Torbalı Belediyesi adına Başkan Demir’in yanı sıra CHP Torbalı Belediyesi Meclis Üyesi Aysun Benli oy kullandı. 

DEMİR: “MANSUR BAŞKAN KAZANDI, BİZ KAZANDIK”

Yavaş’a birlik seçimini kazandığını müjdeleyen Demir, yaptığı açıklamada “Mansur Başkan kazandı, biz kazandık. Kendisine Tarihi Kentler Birliği Başkanlığına seçildiğini söyleme şerefine nail oldum. Mansur Başkanımızı ve seçilen tüm yol arkadaşlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Metropolis Antik Kenti gibi tarihi değerlerimizi el birliği ile koruyacak ve geleceğe taşıyacağız” ifadelerini kullandı.