GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Şubat 2025 Çarşamba 16:25

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında soruşturma

Olağan Genel Kurul'da hükümete eleştirilerin ardından TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında da soruşturma başlatıldı. Turan ve Ömer Aras Emniyet'ten adliyeye sevk ediliyor.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında soruşturma

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında 13 Şubat'ta dernek kurulunda yaptığı konuşması nedeniyle ' Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma ve Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs' suçlarından soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras ve TÜSİAD Başkanı Orhan Turhan'ın polis tarafından adliyeye getirilmesi talimatını verdi. Turan ve Aras adliyeye sevk ediliyor. 

NE OLMUŞTU? 

13 Şubat'ta TÜSİAD'ın sunumu 'Politik hayatta olağanüstü olaylar' başlıklı slaytla yapılmıştı. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras konuşmasında da Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın tutuklanması,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatılması,  'tekelleşme' iddialarıyla hakkında soruşturma başlatılan menajer Ayşe Barım'ın Gezi Parkı eylemlerinden tutuklanması,  HALK TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, tutuklanması ve ordudan ihraç edilen genç teğmenlere değindi. 

Aras'ın ardından TÜSİAD Başkanı Orhan Turan da ekonomi yönetimine dair eleştirilerini sıraladı. Turan, "Bir an önce enflasyonla mücadelede kalıcı başarıyı sağlayalım. Para politikasını maliye politikasıyla ve yapısal reformlarla destekleyelim. Sanayiye mutlaka nefes aldırılması lazım. Yatırım, üretim ve ihracat desteklenmeli.  Dediğim gibi, neler yapılması gerektiğini defalarca söyledik; ayrıca bugün paylaştığımız bir kitapçık haline getirdik. Çünkü “sussak gönlümüz razı değil” dedi. 

TÜSİAD yöneticilerinin açıklamaları iktidar kanadını rahatsız etti.