GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Eylül 2022 Salı 18:12

TOKİ sosyal konut projesi İzmir’de hangi ilçelere nerelere yapılacak? 2022 TOKİ evleri nereye yapılacak?

TOKİ sosyal konut projesi illeri ve ilçeleri belli olurken İzmir’de hangi ilçelere yapılacağı belli oldu. Uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmak isteyen binlerce kişi ise TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi başvurularını ve İzmir ilinde yaşayanlar evlerin nerelere yapılacağını sorguluyor. Peki TOKİ sosyal konut projesi İzmir’de hangi ilçelere nerelere yapılacak? 2022 TOKİ evleri nereye yapılacak?

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları 14 Eylül itibariyle başlıyor. 2022 TOKİ başvuru şartları daire fiyatları ve taksit ödemeleri İstanbul dahil 81 il için belli oldu. Buna göre, konut projesinde ilk etap konutlarının 2 yıl içerisinde bitmesi planlanıyor. Projenin de 5 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Peki TOKİ sosyal konut projesi İzmir'de hangi ilçelere nerelere yapılacak? 2022 TOKİ evleri nereye yapılacak?

İZMİR TOKİ NEREYE YAPILACAK?
TOKİ eliyle yürütülecek konut projesi 81 ilde hayata geçirilecek, en fazla konut, olası depremin en çok etkileyeceği İstanbul'da yapılacak. İzmir için 12.500 konut inşası yapılacak.


TOKİ tarafından paylaşılan listede İzmir'de yapılacak konutların Aliağa, Bergama, Dikili, Güzelbahçe, Kiraz, Menemen, Seferihisar, Torbalı, Urla, Karaburun ve Kınık ilçelerinde planlandığı görüldü. Ayrıca İzmir'in merkezinde ise 6 bin 279 konutluk projenin gerçekleştirileceği duyuruldu.

SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU TARİHLERİ
13 Eylül 2022 tarihi itibarıyla başvurular alınmaya başlayacak. Sosyal konut projesi başvuruları Ekim ayı sonuna kadar devam edecek. Başvurular 14 Eylül - 31 Ekim 2022 tarihleri arasında Ziraat Bankası, Halkbank şubeleri ve E-devlet üzerinden alınacaktır.