GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Haziran 2020 Perşembe 13:55

TİRE GÖLETİ KURUTTULAR!

Tire'nin girişinde belediyeye ait Gölet Rekreasyon Alanı'nın son hali yürek sızlattı. Daha önce su yüksekliği iki metreyi bulan gölette şimdi leylekler yürüyebilirken, çevredeki çöpler ve alkol şişeleri de dikkat çekti. Gölet Rekreasyon Alanı'nı döneminde ilçeye kazandıran eski başkan Tayfur Çiçek ise İYİ Partili S. Atakan Duran başkanlığındaki yönetime tepki gösterdi. Çiçek, "Orada binlerce balık yaşar, kuş türleri ürerdi. Bu bir doğa cinayetidir" dedi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL) - Tire Belediyesi'ne ait Gölet Rekreasyon Alanı kaderine terk edildi. Daha önce 2 metreye yakın yüksekliği olan göletteki su miktarı şimdilerde leyleklerin yürüyebileceği seviyeye inerken, etraftaki çöpler de dikkat çekti. Alkol tüketenlerin uğrak yeri haline gelen alanda kırık şişeler ve büyüyen kuru otlar da kötü bir görüntü oluşturdu. 
YER ALTI SUYU VAR
Gölet Rekreasyon Alanı'nı Tire'ye kazandıran eski başkan Tayfur Çiçek ise mevcut başkan İYİ Partili S. Atakan Duran'ı hedef aldı. Tonlarca suyu nasıl kuruttular, anlamak mümkün değil" diyen Çiçek, "Şimdi güzelim gölette leylekler yürüyor, ayakları görünüyor. 20 bin metrekare büyüklüğündeki gölet asla buharlaşmaz. Orada yer altı suyu ve kendisine ait artezyen de vardı" dedi.
"BOZMAK İÇİN GELMİŞLER"
Gölette binlerce balığın yaşadığını söyleyen Tayfur Çiçek, "Birçok kuş türüne de ev sahipliği yapıyordu. Kuşların üreme alanıydı. Balıkların su yetersizliğinden öldüğü haberleri geliyor. Bu tam olarak bir doğa cinayetidir. Buradaki suyun azalmasıyla ilgili 'Buharlaştı' gerekçesi komik olur. Ki bu sene muazzam yağış oldu. Tire'nin bir değerine daha sırt çevirdiler, ilgi göstermediler. İlçemizin güzellikleri bir bir yok ediliyor. Bunlar her şeyi bozmak için gelmişler. Kafalarında hiçbir proje yok. Orası bir cazibe merkeziydi. Festivaller düzenlerdik. Doğa tutkunları oraya gelip kamp yapardı. Yazık, gerçekten çok yazık" dedi.