GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ocak 2023 Çarşamba 15:50

Sürekli'den Soyer'e Buca Cezaevi yanıtı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Buca Cezaevi arazisinde yapılan protestoya destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirdi. Sürekli 'Buca Cezaevi kangrenine nokta koyan, alanı, yeşili ve tüm donanımıyla halkın hizmetine sunan planı yapan Bakanlığımıza teşekkür etmek yerine; şov peşindeler' dedi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yıkılan Buca Cezaevi arazisi ile ilgili hazırladığı plan CHP il örgütü ve STK'lar tarafından protesto edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de protestoya destek vererek ' Burası İzmir’in sarı öküzüyse, ona sonuna kadar sahip çıkacağız. Kimse Bucalılar’ın, İzmirlilerin elinden bu araziyi alamaz. Vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Soyer'in açıklamalarına yanıt verdi.

Hazırlanan plan nedeniyle bakanlığa teşekkür edilmesi gerektiğini savunan Sürekli şu ifadeleri kullandı:

''CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Buca Cezaevi üzerinden yaptığı şudur: Düne kadar, bu alanın AVM’ye tahsisinde sakınca görmeyişlerini yersiz bir yeşil alan savunması ile ört bas etmeye çalışmak, her daim taraflı meslek odalarını da yanlarına alarak gürültü çıkarmak!

Tutarlılıktan mahrum bu siyasi menfaat girişimlerinin örneği çok. İş, Urla’daki antik kente gelince tarih; Bergama’daki Millet Bahçesi’ne, Kültürpark’taki ağaçlara gelince yeşil umurlarında olmuyor! Her işi kendi kitaplarına uydurmaya çalışsalar da İzmir görüyor.

Buca Cezaevi kangrenine nokta koyan, alanı, yeşili ve tüm donanımıyla halkın hizmetine sunan planı yapan Bakanlığımıza teşekkür etmek yerine; şov peşindeler. Hele ki; İzmir’e bir dikili ağaçlarının nasip olmadığını düşünürsek, kafalarının arkasındaki, ayna gibi görünüyor.''