GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
10 Haziran 2020 Çarşamba 14:17

Süper Lig'de ilk maç öncesi test rezaleti... DAKİKA BİR GOL BİR!

Göztepe-Trabzon maçı öncesi çevik kuvvet, kulüp personeli, özel güvenlik ile basın mensuplarına yapılan koronavirüs PCR ve Antikor testi rezalete dönüştü. Fenerbahçe-Kayseri maçının yardımcı hakemlerinin de içinde bulunduğu yaklaşık 250 kişi Gürsel Aksel Stadı'nda neredeyse kapalı alan olarak nitelendirilebilecek bir koridorda teste tabi tutuldu. Sıkış tepiş sıra bekleyenlerle yetkililer arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı 

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)-Futbol Federasyonu tarafından Süper Lig'de oynanacak maçlarda görev yapacaklar için zorunlu tutulan koronavirüs testi, İzmir'de şok görüntüler yarattı. Cuma günü Göztepe ile Trabzonspor arasında oynanacak karşılaşmadan önce Gürsel Aksel Stadı'nda özel güvenlik, çevik kuvvet polisleri, kulüp ve stat çalışanları ile basın mensuplarına koronavirüs PCR ve Antikor testleri yapıldı. 
Süper Lig'de yine cuma günü oynanacak Fenerbahçe-Kayserispor maçının yardımcı hakemleri Manisa bölgesinden Volkan Ahmet Narinç ile İzmir bölgesinden İbrahim Bozbey'in testleri de Gürsel Aksel Stadı'nda gerçekleştirildi.


SIKIŞ TEPİŞ SIRA BEKLEDİLER
Yaklaşık 250 kişi aynı anda test için stada çağrılırken, sosyal mesafe kuralı unutuldu. Uzun süre test yapacak görevlilerin beklenmesi ve sağlıksız koşullar nedeniyle zaman zaman tartışmalar yaşandı. Test yapılacak alan olarak statın yan giriş koridorlarından birinin seçilmesi ve neredeyse kapalı alan olarak nitelendirilebilecek bir bölgede sıkış tepiş sıra bekleyenler yaşananlara büyük tepki gösterdi. Bazı basın mensupları önlem almak amacıyla yapılan testlerin virüsün yayılmasına zemin hazırlayacak bir ortamda gerçekleştirildiğini belirterek Federasyon'a ve yetkililere tepki gösterdi.