GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Nisan 2022 Cuma 09:38

Suç makinesi konteynerde saklanırken yakalandı!

İzmir'de 86 ayrı suçtan 51 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı jandarma ekiplerinin takibi sonucu yakayı ele verdi. Sürekli yer değiştiren ve yurt dışına kaçma planı yapan zanlı Aliağa'da bir konteyner içerisinde saklandığı sırada kıskıvrak yakalandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler 86 ayrı suçtan 51 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.U'yu yakalamak için çalışma başlattı. JASAT dedektifleri zanlının sürekli yer değiştirdiğini ve yurt dışına kaçma planı yaptığını belirledi. Zanlının Aliağa İlçesi, Fatih Mahallesi'nde annesine ait bir tarladaki konteynerde saklandığı istihbaratı üzerine operasyon düzenlendi. 

U.O, saklandığı konteynerde jandarma ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, hükümlü ve tutuklunun kaçması, hakaret, Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet, başkasına ait banka veya kredi kartının kullanılması suretiyle yarar sağlama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.