GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
3 Temmuz 2021 Cumartesi 14:30

Stada niyet, baz istasyonuna kısmet!

Karşıyaka taraftarının 2014 yılından bu yana beklediği stadın atıl arazisine baz istasyonu kuruldu. Bir GSM firmasının baz istasyonu kurulması için mülk sahibi Gençlik Spor Bakanlığı ile anlaştığı öğrenilirken, Karşıyaka yönetiminin arazinin tahsisi için yaptığı başvuruya ise henüz yanıt gelmedi.

SONKALEİZMİR-Karşıyaka Stadı'nın yapılması için 2014 yılında yıkılan eski ilçe stadı ve yalı tesislerinin bulunduğu araziye baz istasyonu kuruldu. Bir GSM firmasının arazinin mülk sahibi olan Gençlik Spor Bakanlığı anlaşma sağladığı ve kısa sürede baz istasyonunu kurduğu öğrenildi. Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, önceki hafta stat ile ilgili yaptığı açıklamada; "Hukuksal bir problem kalmadı, dava sorunu yok. İmar barışı anlaşması sonuçlandı, projesi hazır yerinde yapılacak. Karşıyaka Belediyesi onayları tamam. KSK Derneği'ne tahsisi konusunda Gençlik Spor Bakanlığı ile görüşmeler olumlu ilerliyor, onu bekliyoruz. Tahsisi alınca ihale süreci başlayacak" ifadelerini kullanmıştı.


İzmir'de temeli ilk atılan stat olan ancak ihaleleri davalar sonucu iptal edilen Karşıyaka Stadı'ndan daha sonra gündeme gelen Göztepe Gürsel Aksel Stadı açılırken, Alsancak Stadı da gün sayıyor.